FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΣΤΑΥΡΟΣ: Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑN.


Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ ΜΙΛΑΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.




Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του ΙΗΣΟΥ, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν. Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς: στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα κ.τ.λ.


Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε;
Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση. Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς. Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή. Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση.


Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής, οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν, Για να καταλάβετε στ’ αλήθεια το σταυρό πρέπει να καταλάβετε την φύση και την εργασία των 2 αρχών που αντιπροσωπεύονται από την φωτιά και το νερό, διαφορετικά θα βάλετε το νερό μέσα στη φωτιά, (μιλώντας συμβολικά), και η φωτιά θα σβήσει… ή πάλι, θα βάλετε την φωτιά μέσα στο νερό κι' αυτό θα εξατμιστεί. Αν ξέρετε να υπολογίζετε σωστά την φύση αυτών των 2 στοιχείων, θα ενεργείτε σοφά: θα βάζετε το νερό μέσα σ’ ένα δοχείο και θ' ανάβετε την φωτιά από κάτω: η φωτιά θα διεγείρει και θα βράζει το νερό έτσι ώστε να πετυχαίνετε μια εκπληκτική ενέργεια χάρη στην οποία θα μπορείτε να ενεργοποιείτε μηχανές και να βάζετε σε κίνηση τον κόσμο ολόκληρο.


Χάρη στον διαχωρισμό που βρίσκεται ανάμεσα τους, δεν θα αλληλοκαταστραφούν. Πρέπει να μάθουμε πως να κάνουμε να εργάζονται μαζί το αρσενικό και θηλυκό, το ενεργητικό και το παθητικό, ο πομπός και ο δέκτης, το πνεύμα και η ύλη, ο άντρας και η γυναικα, η νοηση και η καρδια, η σοφια και η αγαπη.Ο σταυρός λοιπόν αντιπροσωπεύει τις 2 αρχές, την αρσενική και την θηλυκή, οι οποίες συναντιούνται για να εργαστούν μαζί μέσα στο σύμπαν.



Αυτή όμως η εργασία γίνεται ξεκινώντας από ένα κέντρο: το σημείο τομής αυτών των 2 αξόνων του σταυρού. Αυτό το κέντρο ενώνει τις δυνάμεις, τις συγκρατεί συνδεμένες. Δίχως αυτό, όλα θα διασκορπίζονταν στον δίσκο μόλις θα άρχιζε ο σταυρός να γυρίζει. Γιατί ο σταυρός γυρίζει, και στην περιστροφή του οι άξονες του διαγράφουν έναν κύκλο, το σύμβολο του ήλιου. Ο σταυρός σε κίνηση είναι η Σβάστικα. Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνεται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Ο σταυρός που στρέφεται προς τα δεξιά, σημαίνει ότι βιδώνουμε, σφίγγουμε, εμποδίζουμε την εκδήλωση των ενεργειών, τις συγκρατούμε για να τις εξουσιάζουμε. Αυτό είναι το σύμβολο της πνευματικότητας η οποία φρενάρει την κίνηση των φυσικών δυνάμεων.


Παράδειγμα, οι γιόγκι, οι οποίοι, συγκρατώντας το σώμα τους ακίνητο, "βιδώνουν" την κατώτερη φύση τους με σκοπό να εκδηλωθούν οι ενέργειες της ανώτερης και θεϊκής φύσης τους, επειδή δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει τον θεϊκό κόσμο παρά μόνο ελαττώνοντας την κινητικότητα και την δραστηριότητα του φυσικού σώματος. Στρέφοντας τώρα προς την άλλη μεριά, η Σβάστικα σημαίνει ότι ξεβιδώνουμε, ότι ξεσφίγγουμε τα φρένα για να βάλουμε σε λειτουργία φυσικές και ενστικτώδεις ενέργειες και ότι έτσι κλείνουμε το πέρασμα στις ύψιστες δυνάμεις του πνεύματος, αφηνόμαστε στην μηχανική, στη γήϊνη πλευρά, για να γίνουμε αποκλειστικά ισχυροί μέσα στην ύλη.


Όταν ζωγραφίζουμε ένα σταυρό ή όταν κάνουμε το σημείο του σταυρού, πρέπει να εννοούμε το ανθρώπινο ον σαν σύνθεση των 2 αρχών, της αρσενικής (πνεύμα ή νόηση) και της θηλυκής (ψυχή ή καρδιά). Η ένωση των 2 αυτών αρχών παράγει την κίνηση. Ναί, όταν ενώνουμε την σκέψη με το συναίσθημα γεννιέται η κίνηση ή η δράση. Η κίνηση του σταυρού διαγράφει έναν κύκλο, τον ήλιο. Και όσο περισσότερο έντονη είναι η κίνηση, τόσο φωτεινότερος γίνεται ο ήλιος. Ο ήλιος ενώνει τις 2 αρχές, είναι ο σταυρός σε κίνηση. Και όταν οι 2 άξονες του σταυρού, δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, τι κάνουν; Ενώνουν το νερό και την φωτιά. Αν δεν ξέρουν πως να το κάνουν, σ' αυτό το σημείο, το νερό, δηλαδή η γυναίκα, θα εξατμιστει και η φωτια, δηλαδη ο ανδρας, θα σβησει.


Επειδή η φωτιά και το νερό μπορούν να αλληλοκαταστραφοϋν, έχει συμπεράνει κανείς ότι είναι εχθροί. Φαινομενικά, αυτό είναι αλήθεια. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν παύουν να πολεμούν οι μεν τους δε κι' αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν αγάπη δεν είναι άλλο από ένα σφοδρό πόλεμο των φύλων. Αυτός ο πόλεμος υπάρχει επειδή δεν έχουν καταλάβει το σύμβολο του σταυρού ώστε να δημιουργούν μαζί την κίνηση: την ζωή. Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούν οι μεν τους δε, σημαίνει ότι υπάρχει μια αιτία και πρέπει να τη βρούμε.


Αυτή η αιτία είναι ότι είναι αντιπρόσωποι των 2 μεγάλων κοσμικών αρχών οι οποίες δημιουργούν τη ζωή. Για να δημιουργήσουν όμως αληθινά την ζωή αντί να καταστρέφουν ο ένας τον άλλο, πρέπει να συναντιούνται και να κάνουν ανταλλαγές μ' ένα νέο τρόπο. Σας το έχω πεί: δεν πρέπει να έρχονται κατευθείαν σε επαφή το νερό και η φωτιά.


Το νερό πρέπει να χύνεται μέσα σ' ένα σκεύος και να μπαίνει επάνω από την φωτιά. Αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους ανθρώπους που συναντάτε. Από σας εξαρτάται το αν θα καταστρέψετε ο ένας τον άλλο ή το αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια δύναμη ευεργετική για ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείτε να συναντάτε και ν' αγαπάτε τα όντα, με τη σκέψη σας όμως να μάθετε να τηρείτε μια ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Η απόσταση είναι το σκεύος, η κατσαρόλα !


(Omraam Mikhael Aιvanhov)



Σημειωση:

Ο Αιβανχωβ διευκρινιζει στις αυστηρά προφορικές διδασκαλίες του,
ότι πρόθεση του δεν είναι να αντιταχτεί στους χριστιανους, αλλά να πλατυνει την κατανόηση τους.
Οι ομιλίες του Αιβανχωβ κυκλοφορούν στην Ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις PROSVETA






.

 



Ο Ιησους ειπε, « να ειστε περαστικοι »





Ο ΙHCOYS είπε,

«Εάν σας πούν
‘από που έρχεστε;’
να απαντήσετε ,
‘ερχόμαστε από το Φως,
από το μέρος που το Φως αυτοδημιουργήθηκε,
αυτοεγκαθιδρύθηκε και εμφανίστηκε στην εικόνα σας’.




Εάν σας πουν
‘είστε εσείς;’
να απαντήσετε,
‘είμαστε τα τέκνα και είμαστε οι εκλεκτοί του ζωντανού Πατέρα’.




Εάν σας ρωτήσουν
‘ποιά είναι η απόδειξη του Πατέρα μέσα σας;’
να απαντήσετε
‘είναι η κίνηση και η γαλήνη’»




Ο Ιησούς είπε
«αποκαλύπτω τα μυστήριά μου,
σ’ αυτούς που είναι άξιοι των μυστηρίων μου»




Ο Ιησούς είπε,
«Είθε αυτός που αναζητά,
να μην πάψει να αναζητά μέχρι να βρει.
Κι όταν βρει, θα θορυβηθεί.
Κι όταν θορυβηθεί, θα θαυμάσει.
Και τότε θα βασιλεύσει και θα αναπαυθεί.
Η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας και έξω από εσάς.
Όποιος γνωρίζει τον Εαυτό του, θα βρει και Αυτήν.
Όταν γνωρίσετε τον Εαυτό σας,
θα γνωρίσετε ότι είστε υιοί Θεού ζωντανού.
Μα εάν δεν γνωρίσετε τον Εαυτό σας,
θα είστε στην φτώχεια και θα είστε η φτώχεια.»




Οι μαθητές είπαν στον Ιησού,
«πες μας πως θα έρθει το τέλος μας;»




Ο Ιησούς είπε,
«βρήκατε την αρχή και ψάχνετε το τέλος;
Βλέπετε, το τέλος θα είναι εκεί που είναι η αρχή.
Συγχαρητήρια σ’ αυτόν που στέκεται στην αρχή:
αυτός δεν θα γνωρίσει το τέλος και δεν θα γευτεί θάνατο»




Ο Ιησούς είπε,
«όποιος έφτασε να γνωρίσει τον κόσμο, ανακάλυψε ένα κουφάρι.
Κι όποιος ανακάλυψε ένα κουφάρι, γι αυτόν ο κόσμος δεν είναι άξιος




Ο Ιησούς είπε,
«Εάν ένας τυφλός οδηγεί έναν τυφλό,
και οι δύο θα πέσουν στην τρύπα»




Ο Ιησούς είπε,
«ο ηλικιωμένος άνθρωπος που δεν διστάζει να ρωτήσει ένα μικρό παιδί 7 ετών για το νόημα της ζωής, θα ζήσει.
Διότι πολλοι που ήταν πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι, μα όλοι θα γίνουν Ένα στο τέλος»




Ο Ιησούς είπε,
«άναψα φωτιά στον κόσμο και κοιτάξτε,
την φυλάω μέχρι να φουντώσει»




Ο Ιησους ειπε,
« να ειστε περαστικοι »




Ο Ιησούς είπε,
«Όταν δύο άνθρωποι κάνουν ειρήνη κάτω από μια στέγη,
τότε μπορούν να πουν στο βουνό ‘μετακινήσου!’ και να μετακινηθεί»




Ο Ιησούς είδε μερικά μωρά να θηλάζουν και είπε στους μαθητές του
« αυτά τα μωρά που θηλάζουν είναι σαν αυτούς που θα εισέλθουν στην βασιλεία του Πατέρα »



Και αυτοί του είπαν
«τότε, θα εισέλθουμε στη βασιλεία σαν μωρά;»




Κι ο Ιησούς τους είπε
«όταν κάνετε τα 2 μέσα σε 1 και όταν θα κάνετε τα μέσα σαν τα έξω και τα έξω σαν τα μέσα, και τα πάνω σαν τα κάτω, και το αρσενικό και το θηλυκό σε κατι μοναδικό, ώστε το αρσενικό να μην είναι αρσενικό και το θηλυκό να μην είναι θηλυκό, όταν έχετε τα μάτια στην θέση των ματιών, τα χέρια στην θέση των χεριών, τα πόδια στην θέση των ποδιών και την εικόνα στην θέση της εικόνας, τότε θα εισέλθετε »




Και η Σαλώμη είπε
«ποιός είσαι Κύριε;




Κι ο Ιησούς της είπε ,
«είμαι αυτός που έρχεται από αυτό που είναι Όλο.
Μου δόθηκαν πράγματα από τον Πατέρα μου.
Γι αυτό λέω, όταν ένας είναι ολόκληρος,
τότε θα γεμίσει Φως.
Μα εάν είναι χωρισμένος -διαιρεμένος,
τότε θα γεμίσει σκοτάδι»




Ο Ιησούς είπε
«όποιος είναι πλησίον μου, είναι πλησίον της φωτιάς.
Κι αυτός που είναι μακριά μου, είναι μακριά από την βασιλεία»




Ο Ιησούς είπε
«δείξτε μου τον λίθο που οι χτίστες απέρριψαν:
αυτός είναι το θεμέλιο»




Ο Ιησούς είπε
«όταν κάνετε τα δύο ένα,
θα γίνεται ο υιός του Ανθρώπου,
κι όταν θα λέτε ‘βουνό, μετακινήσου’, θα μετακινείται»




Ο Ιησούς είπε
«μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους,
διότι θα το πετάξουνε χάμω.
Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους,
διότι θα τα συνθλίψουν»





Απο το κατα Θωμαν Ευαγγελιο






.