FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα






Στόχος της μεθόδου Θήτα είναι η αυτογνωσία και η καλλιέργεια όλου του δυναμικού μας σε όλα τα επίπεδα. Μαθαίνουμε να θεραπεύουμε τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους και το περιβάλλον μας από όλες τις διαταραχές δυσαρμονίες και ασθένειες. Η ζωή θέλει να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι και υγιείς. Είναι το εκ γενετής μας δικαίωμα. Mε τη Μέθοδο Θήτα μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε αυτήν την ευτυχία στη ζωή μας. 

Το όνομα «Θήτα» προέρχεται από τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα που είναι η συχνότητα όπου βρίσκεται ο εγκέφαλος όταν είμαστε στην κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ή διαλογισμού και όταν ονειρευόμαστε στη διάρκεια του ύπνου. Στη μέθοδο Θήτα, χρησιμοποιώντας μια απλή τεχνική μπαίνουμε συνειδητά σε αυτή τη συχνότητα Θήτα και εκεί συνδεόμαστε με την υψηλότερη Συνείδηση που υπάρχει μέσα μας και διατηρεί όλη τη Δημιουργία σε ισορροπία. Βρισκόμενοι σε αυτή τη συνειδησιακή κατάσταση γινόμαστε συνειδητοί των αρνητικών μας πεποιθήσεων, προτύπων και συναισθημάτων που βρίσκονται στο υποσυνείδητο νου μας και με απλές τεχνικές τα αντικαθιστούμε με επιθυμητές θετικές επιβεβαιώσεις, δηλώσεις, συναισθήματα και πεποιθήσεις. 

Η μέθοδος Θήτα συνάδει με την κβαντική φυσική. Είναι άμεση στα αποτελέσματά της διότι το άτομο αφυπνίζει την έμφυτη ικανότητά του να γίνει δημιουργός της πραγματικότητάς του. Στα κύματα Θήτα μπορούμε να καλλιεργήσουμε όλες μας τις διαισθητικές ικανότητες για να είμαστε ικανοί να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πόσα πολλά θα μπορείτε να αλλάξετε στη ζωή σας σύντομα, και στο πόσο βαθειά, ήρεμα και με ασφάλεια θα μπορείτε να εισαχθείτε στο υποσυνείδητό σας και να ενεργοποιήσετε τις αυτοθεραπευτικές και δημιουργικές σας ικανότητες.

Οι πεποιθήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που είναι θετικά, φανερώνονται στη ζωή μας μέσα από μια αρμονική σχέση με τον σύντροφό μας, την οικογένειά μας, ευτυχή σταδιοδρομία, αφθονία, υγεία και βρίσκοντας νόημα στη ζωή. Αναλόγως, οι πεποιθήσεις, σκέψεις και τα συναισθήματα που είναι αρνητικά, φέρνουν δυσαρμονία στην ζωή μας, στις σχέσεις μας και προκαλούν ακόμα και ασθένειες. Εάν σας απασχολεί κάποιο θέμα υγείας, θα δούμε πώς οι αρνητικές πεποιθήσεις έχουν δημιουργήσει ασθένειες στο σώμα και πώς θα τις αντικαταστήσουμε με θετικές. Αυτό μπορεί να συντελέσει δυναμικά στη βελτίωση της υγείας. Εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε άλλο θέμα, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε αυτό που επιθυμείτε σε συντονισμό με το υψηλότερο δυναμικό σας και την Υψηλότερη Συνείδηση και πώς να απελευθερώνετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια στη ζωή. 

Με τη μέθοδο Θήτα δεν χρειάζονται μακροχρόνιες διαδικασίες. Μέσα σε μερικές συνεδρίες ή και άμεσα ένα συγκεκριμένο θέμα που σας απασχολεί μπορεί να επιλυθεί οριστικά. Η μέθοδος Θήτα έχει θεραπεύσει, αλλάξει και μετασχηματίσει τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Εάν υπάρχει οποιοσδήποτε τομέας της ζωής σας, υγείας, προσωπικός, επαγγελματικός ή άλλος στον οποίον δεν είστε ευτυχής 100%, η μέθοδος Θήτα μπορεί να σας βοηθήσει.


Οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν έντονα τη συμπεριφορά μας.

Είναι αλήθεια ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, τόσο καθηλώσεις, όσο και περιορισμοί. Οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν έντονα τη συμπεριφορά μας. Μας κινητοποιούν και μορφοποιούν αυτό που κάνουμε, παράγουν αποτελέσματα.

 Πώς δημιουργούνται όμως οι πεποιθήσεις;

Οι πεποιθήσεις προέρχονται από πολλές πηγές. Από τον τρόπο που μας έχουν μεγαλώσει, από την αναγωγή σημαντικών ατόμων της ζωής μας σε πρότυπα, από παλιά τραύματα και επαναλαμβανόμενες εμπειρίες. Χτίζουμε τις πεποιθήσεις μας γενικεύοντας τις εμπειρίες που έχουμε για τον κόσμο και για τους άλλους. Κάποιες προϋπάρχουν στην κουλτούρα και το περιβάλλον στο οποίο έχουμε γεννηθεί. Άλλες προκαλούνται από συγκεκριμένο γεγονός που πυροδοτεί κάποιο συναίσθημα, ερμηνευτικό της εμπειρίας μας. Το συνοδό συναίσθημα παράγει αυτοματοποιημένες δράσεις, οι οποίες επαληθεύουν και επομένως αναπαράγουν την αρχική πεποίθηση.

 Πόσες φορές όλοι μας δεν έχουμε αναρωτηθεί «πάλι τα ίδια;». Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι συχνά καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα δεν είναι παρά συνέπεια των πεποιθήσεών μας και αυτός ο μηχανισμός αναπαραγωγής καθίσταται εσωτερική αναγκαιότητα που επιβεβαιώνει την ίδια μας την ύπαρξη• έτσι αισθανόμαστε ζωντανοί! Και αυτό είναι βέβαια θετικό, στην περίπτωση που οι πεποιθήσεις μας φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Έτσι, η πίστη μα σε κάτι καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας σαν να επρόκειτο για κάτι αδιαμφισβήτητα αληθινό. Οι πεποιθήσεις λειτουργούν σαν δυνατά αντιληπτικά φίλτρα, οπότε ό,τι κάνουμε συντηρεί αυτό που πιστεύουμε. Δηλαδή οι πεποιθήσεις, δεν χαρτογραφούν απλώς αυτό που έχει συμβεί, αλλά και προσχεδιάζουν τις μελλοντικές δράσεις μας.

Έτσι, οι θετικές πεποιθήσεις λειτουργούν ως εγκρίσεις για να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητές μας προς ένα στόχο, ενώ αντίθετα οι περιοριστικές, προγραμματίζοντας τον εγκέφαλο μας, τις θέτουν στην υπηρεσία μιας εκ των προτέρων «αποφασισμένης» αποτυχίας. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα: ότι ανάμεσα σε μας και σε κάθε στόχο που βάζουμε, το μόνο εμπόδιο είναι οι πεποιθήσεις που μπαίνουν ανάμεσα σε μας και στο ζητούμενο. Το Τheta- Healing καταρρίπτει αυτό ακριβώς το εμπόδιο.


Τα Theta κύματα.

Οι θετικές ή αρνητικές εμπειρίες που δημιουργούν πεποιθήσεις, όσο και οι αντίστοιχες σκέψεις έχουν πραγματική υπόσταση.

Το εγκεφαλογράφημα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικά εγκεφαλικά κύματα: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα και Γάμα, αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, και βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. Κάθε τι που κάνουμε ή που λέμε ρυθμίζεται από την συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων.

Όταν είμαστε σε εγρήγορση, το μυαλό μας εκπέμπει σε Βήτα κύματα, δηλαδή σε συχνότητα 14-28 Hz/min.

Tα Άλφα κύματα, σε συχνότητες 7-14Hz/min, κυβερνούν τις ονειροπολήσεις και τη φαντασία μας και λειτουργούν στην κατάσταση χαλαρής ανεξάρτητης εγρήγορσης. Αποτελούν τη γέφυρα ανάμεσα στο υποσυνείδητο και στον συνειδητό νου.

Τα Δέλτα κύματα, που ενεργοποιούνται σε κατάσταση βαθέος ύπνου, επιβραδύνονται και εκπέμπουν σε συχνότητα 0-4Hz/min. Είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται όταν το τηλέφωνο χτυπάει και διαισθητικά «ξέρουμε» ποιος μας καλεί.

Τα Γάμα κύματα, σε συχνότητα 40+Hz/min, ενεργοποιούνται όταν μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, διεγείρουν την απελευθέρωση των Βήτα ενδορφινών και εμπλέκονται στις υψηλότερες διανοητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αντίληψης και της συνείδησης.

Τα Θήτα κύματα ελέγχουν την ασυνείδητη δημιουργικότητα, την έμπνευση και αποτελούν το σύνδεσμο με το πνεύμα. Εκπέμπονται σε συχνότητα 4 – 7Hz/min και συνδέονται με τις βαθύτερες εμπειρίες του διαλογισμού. Είναι ακόμα πιο αργά από τα Βήτα ή τα Άλφα και χαρακτηριστικά ακόμη μεγαλύτερου εύρους. Όταν περιορίζουμε το πεδίο της εστίασής μας πρώτιστα στο εσωτερικό μας, μπορούμε να μεταβούμε στα κύματα Θήτα.

Συνήθως αυτή η κατάσταση της συνείδησης, επιτυγχάνεται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου και, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι συχνά δύσκολο να θυμόμαστε τα όνειρά μας όταν είμαστε ξύπνιοι. Όταν συμβαίνει αυτό, ενεργοποιείται η δεξιά πλευρά του εγκέφαλου, σε μία συμβολική γλώσσα και όχι στη λογική, γραμμικά διαδοχική γλώσσα της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου μας. Η γεφυροποιός επίδραση των Άλφα κυμάτων μεταφέρει τις αντιλήψεις των Θήτα κυμάτων στο συνειδητό νου. Τα Θήτα κύματα συμβάλλουν στη βαθιά εσωτερική ειρήνη, τις μυστικιστικές αλήθειες, τον μετασχηματισμό των ασυνείδητων περιοριστικών πεποιθήσεων, τη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, τη φυσική και συναισθηματική θεραπεία, καθώς και την εύρεση του σκοπού και της ποιότητας της ζωής μας. Χαρακτηρίζονται από ένα είδος γνώσης που το νιώθουμε όπως την εσωτερική σοφία, την πίστη, τον διαλογισμό, τις ψυχικές ικανότητες, την ανάκτηση του ασυνείδητου υλικου.

Μπορούμε να τα σκεφτούμε λοιπόν σαν το υποσυνείδητο• κυβερνούν την περιοχή του νου μεταξύ συνειδητού και υποσυνειδήτου. Διατηρούν μνήμες και αισθήσεις, καθορίζουν τις συμπεριφορές, τα πιστεύω και τις στάσεις μας. Είναι πάντα δημιουργικά, προκλητικά εμπνεύσεως και χαρακτηρίζονται από πνευματικές εμπειρίες. Θεωρείται ότι αυτή η κατάσταση, μας επιτρέπει να δρούμε κάτω από το επίπεδο του συνειδητού. Το επίπεδο που ελέγχεται από τα Theta κύματα είναι πολύ ισχυρό και αποτελεί το πρώτο στάδιο της ονειρικής κατάστασης.





 Πώς λειτουργεί η μεθοδος Τheta- Healing

Μέσω της μεθόδου Τheta- Healing επεμβαίνουμε συνειδητά στο επίπεδο Τheta και μπορούμε να υλοποιήσουμε στόχους και να διαμορφώσουμε την πραγματικότητα άμεσα. Σε αυτό το επίπεδο, οι σκέψεις και τα λόγια μας αποκτούν δύναμη και η αλλαγή των περιοριστικών πεποιθήσεων γίνεται εφικτή.

Ο λόγος, είτε προφερόμενος δυνατά, είτε σε μορφή σκέψης, έχει απίστευτη επίδραση στην καθημερινότητά μας. Όταν μια δήλωση εκφραστεί επανειλημμένα, γίνεται «πραγματικότητα». 

Όταν σκέψεις δημιουργηθούν σε βαθιά Θήτα κατάσταση, είναι δυνατές οι άμεσες υλοποιήσεις.

Ως νοήμονα ανθρώπινα πλάσματα, οι περισσότεροι μένουμε άναυδοι από τα πρότυπα που επαναλαμβάνουμε στην ζωή μας. Σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε ότι θα έπρεπε να είναι διαφορετικά, αλλά επιμένουμε να επαναλαμβάνουμε παράλογα τη συμπεριφορά-πρότυπο, ενώ συγχρόνως περιμένουμε μια διαφορετική έκβαση.

Η αποδοχή αυτής της πληροφορίας μας επιτρέπει να κατανοήσουμε γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε. Μας επιτρέπει επίσης να δείχνουμε συμπόνια στον εαυτό μας και να μην είμαστε τόσο σκληροί απέναντί του. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις και τα πρότυπα που έχουμε «προγραμματιστεί» να ακολουθούμε από την παιδική ηλικία και από όλες τις πλευρές της ύπαρξής μας, από ο,τιδήποτε μας συνιστά. Κάποιες από αυτές τις πεποιθήσεις και τα προγράμματα, μετά-κυλίονται από γενιά σε γενιά.

Η μετακίνηση και αντικατάσταση αυτών των προγραμματισμών επιτρέπει στο σώμα να υπερνικήσει τη σωματική ασθένεια και να απαλείψει ψυχικές αναστολές και καθηλώσεις. Η επεξεργασία πεποιθήσεων με το Theta Healing επιτρέπει να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε για τον εαυτό μας, να απαλλαγούμε από ό,τι μας περιορίζει, να επιτύχουμε διαρκείς και μόνιμες αλλαγές και να ζήσουμε με αφθονία, υλοποιήσεις των στόχων μας και επιτυχία, γιατί είναι αλήθεια ότι δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα και ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με τον Δημιουργό.

Μια από τις πιο δυνατές τεχνικές του Theta Healing είναι η δουλειά με τα συναισθήματα. Η ταχύτητα που γίνονται αλλαγές είναι εκπληκτική. Οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς είναι να αισθάνονται ότι τους αγαπούν, σέβονται, τιμούν, ακόμη και πώς είναι να ζουν χωρίς αρνητικά συναισθήματα που πιθανόν έχουν δημιουργηθεί από συνήθεια, π.χ. πώς είναι να ζεις χωρίς φόβο, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς μνησικακίες.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουμε φόβο ή θυμό όταν αυτό είναι αναγκαίο, αλλά ότι δεν δημιουργούμε καταστάσεις που αναπαράγουν τέτοια συναισθήματα ως συνέπεια των «προγραμματισμών» μας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν έχουν διδαχθεί ποτέ ορισμένα συναισθήματα ή δεν τα ανέπτυξαν εξαιτίας κάποιου τραύματος στην παιδική ηλικία ή τα απώλεσαν σε κάποια κρίσιμη φάση της ζωής τους. Έτσι τα συναισθήματα είναι ανάγκη να διδαχθούν, κάτι το οποίο ενώ υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή με το Theta γίνεται στιγμιαία. Το συναίσθημα ενσταλάζεται σε κάθε κύτταρο του σώματος, και στα τέσσερα επίπεδα πεποιθήσεων του ατόμου, το οποίο μαθαίνει δια μέσω του Δημιουργού των Πάντων την ποιότητα ενός συγκεκριμένου συναισθήματος. Όταν γίνει αυτό το άτομο είναι έτοιμο για δημιουργικές αλλαγές.

Το Theta-healing μας επιτρέπει να αλλάξουμε γρήγορα και εύκολα, καθώς ανακαλεί στη μνήμη αυτό που ήδη γνωρίζουμε, αλλά έχουμε ξεχάσει εξαιτίας των πεποιθήσεών μας.

Το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι κρατάμε το κλειδί της υγείας και της ζωτικότητάς μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και τα συστήματα που κατευθύνουν τις αποφάσεις μας άμεσα. Το Theta Healing θα αλλάξει την ζωή σας για πάντα. Είναι τόσο απλό που είναι τέλειο. Δεν απαιτεί τίποτα από εσάς, ούτε να απαρνηθείτε άλλες διδασκαλίες. Υπερβαίνει το δόγμα και πάει πέρα από κάθε θρησκεία την ίδια ώρα που τις αποδέχεται όλες.

Είναι ένας θεραπευτικός οδηγός για να αναπτύξουμε τη δυνατότητά μας για αλλαγή, να σπάσουμε το φράγμα αυτού που ονομάζουμε «Κάρμα» και να προχωρήσουμε. Γενετική, ασθένειες, προγραμματισμοί της παιδικής ηλικίας, επιρροές, θέματα συλλογικής συνειδητότητας, όλα όσα μας εμποδίζουν να αναπτύξουμε το πλήρες δυναμικό μας, μπορούν να απελευθερωθούν μέσω του Theta Healing.

Η μέθοδος είναι συμπληρωματική σε όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους και πρακτικές, και ακόμη περισσότερο τις εμβαθύνει! Μας επιτρέπει να βρούμε τη γνώση μέσα μας, αντί να την αναζητούμε εκτός μας.

http://www.humanspace.gr/4099/, από την Εύη Τσιολίκα, Pilates Instructor, Theta Healing Practitionner

















.