FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η έννοια του "τοτέμ" και οι σύμμαχοι που μας συντροφευουν...






Στις ιθαγενείς φυλές, παγκοσμίως, η έννοια του "τοτέμ" ειναι μια απο τις πλέον ιερές - και δυναμικές - πλευρές σ' όλη τη διάρκεια της ζωής.

Ξεκινώντας απο την γέννηση, το πρώτο πράγμα που κάνει ο σαμάνος της φυλής, είναι να κοιτάξει τα σημάδια που του δίνει η Γή σχετικα με το πνεύμα που ενσαρκώνεται.


Μέσα απο αυτα, προσδιορίζει άμεσα αρκετά πράγματα για τις ποιότητες που φερει στην φυλή του το μωρό, αλλά και για την πορεία της ζωής του. Αναγνωρίζει ποιοί θα ειναι οι "σύμμαχοί" του στο ταξίδι της ενσάρκωσης , οι ποιότητες που φέρει και οι προκλήσεις που εχει ν'αντιμετωπίσει.


Οι "ένδειξεις" καλυπτουν πάντα όλα τα σημεία του κυκλου - που σημαίνει ορυκτό, φυτό, ζώο, και εναν άνεμο (ή ήχο).
Η ευαισθησία και η γνώση του σαμάνου μεσα απο αυτες τις ενδείξεις προσδιορίζει πολλά πράγματα για την ζωή και την πορεία του νεοφερμένου.


Σε πρώτη αναγνωση αυτη η διαδικασία μοιάζει με την δική μας αστρολογία και τον προσωπικο "χάρτη", όμως στην πραγματικότητα ειναι πολύ διαφορετική.
Υπάρχει φυσικά η αρχική ομάδα των τοτεμ - που συνοδεύει τον ανθρωπο σε όλη την ενσάρκωση - αλλά στην διάρκεια της ζωής οι "σύμμαχοι" συμπληρώνονται ανάλογα.
Βεβαίως και αναλογα με την σταση του, με όσα εχει ξεπεράσει και με τα "επιτεύγματα" του - που στην αντίληψη των ιθαγενών ειναι κυρίως πνευματικά επιτευγματα, κι έχουν σχέση και με την προσφορά του στην φυλή...

Η γενικότερη έννοια του "τοτεμ" - στο βαθμό που μπορουμε να την βαλουμε σε λιγα λόγια - ειναι η επικοινωνία μας με την ίδια την Γή - που καθοδηγεί τα πλάσματα της ετσι ωστε να στηρίζουν και να βοηθούν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη.

Ενα "τοτεμ" ειναι ένας σύμμαχος - και παρουσιάζεται όταν τον έχουμε ανάγκη.
Τα τοτέμ των ζώων και των φυτών ή των δέντρων είναι ίσως πιο ευκολα στην ερμηνεία τους απο εκείνα που προέρχονται απο άλλα βασίλεια, και οι ποιότητες τους δεν ειναι και τόσο φανερές.

Αξίζει να μαθουμε να παρατηρούμε τα σημαδια των συμμάχων μας - μπορουν να μας στηρίξουν πολύ σε στιγμες που νοιώθουμε μόνοι κι αβοήθητοι...
Ακόμα κι εμεις, που δεν εχουμε τη φυσική παρουσία του δάσους στην καθημερινότητα των πόλεων.

Ενα ντοκυμανταίρ απο την τηλεόραση ή μια βόλτα στο γειτονικό πάρκο μπορει να δείξει ποιές ποιότητες χρειάζεται να θυμηθούμε για να τα βγαλουμε πέρα στην συγκεκριμενη στιγμή.
 Αν π.χ. αναρωτιέσαι αν πρέπει να φύγεις απο μια σχέση, και πέσεις πανω σ' ενα ντοκυμανταίρ με γλάρους - που ειναι σύμβολα Ελευθερίας - ε παρατήρησέ το - και μάλιστα προσεκτικά.


Σε καθε περίπτωση, παρατηρείς.
Αν αντι για τον γλάρο σου προκύψει μια φυλή μπαμπουίνων ή μια ομαδα λιονταριών το μηνυμα ειναι οπωσδήποτε πολύ διαφορετικο.

Μπορεις να βρεις σε μια εγκυκλοπαίδεια  τρόπο ζωής και τις ιδιοτητες του όποιου πλάσματος - κι αυτό θα βοηθήσει να "αποκρυπτογραφήσεις" το μήνυμα που σου στέλνει.
Ενας "σύμμαχος" συχνα θα επαναλάβει αρκετες φορές την εμφανισή του προκειμενου να σε φτάσει...
 
Η συνδεσή με την εννοια του τοτέμ ειναι κι ενας καλός τρόπος να τα βγάζουμε πέρα με την αίσθηση της μοναξιάς που μαστίζει τον δυτικο πολιτισμό μας.
Ενας τρόπος για να θυμόμαστε πως δεν ειμαστε τόσο "μόνοι" - ουτε τόσο "μοναδικοί"...
Καθε πλασμα εχει την νοημοσύνη και τις ποιοτητες του - συχνά πολύ πιο σημαντικές απο τις δικες μας ,αφου τα βγάζει πέρα ακομα και με τον "πολιτισμό" που εμεις έχουμε δημιουργήσει...
Ακομα κι αυτα τα τόσο συνηθισμένα σπουργίτια...

Ενα τοτέμ, ειναι στην πραγματικότητα ενας τρόπος για να θυμόμαστε πως η Γή ειναι Πάντα Παρούσα ....
Και...μιας και βρισκόμαστε σε μια τόσο μεταβατική περίοδο, ενα σημαντικος συμμαχος για όλους μας, μπορεί να ειναι αυτός:







Να ειστε καλά  και να μην αφήνετε κανεναν να κλεβει την ειρήνη και την ελευθερία απο την καρδιά σας. Οσο δυσαρμονικά κι αν φαίνονται τα πράγματα, καθένας μας μπορεί να συμβάλλει για την διατήρηση της αρμονίας μεσα του - και μεσα στην όποια ομάδα του.



Πηγη:  Δροσοσταλιδα