FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο yogi Swami Satyananda Saraswati έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου.




Ο Swami Satyananda Saraswati έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου. Ήταν μαθητής του Swami Sivananda και ίδρυσε το Bihar School of Yoga. Δίδαξε παγκοσμίως γιόγκα, έγραψε βιβλία και αποτέλεσε την έμπνευση για πολλούς σύγχρονους δασκάλους της γιόγκα.


Ο Swami Satyananda Saraswati γεννήθηκε το 1923, στην Almora, στους πρόποδες των Ιμαλαϊων. Από πολύ νωρίς βίωσε αυθόρμητες πνευματικές εμπειρίες. Το 1943, στα δεκαεννιά του, ο Swami Satyananda πήγε να ζήσει και να λάβει sannyasa από του Swami Sivananda το Ashram στο Rishikesh. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορους τομείς του Ashram.

Φεύγοντας από το ashram, περιπλανήθηκε στην Ινδία, στο Αφγανιστάν και στο Νεπάλ για τα επόμενα οχτώ χρόνια, επεκτείνοντας τις γνώσεις του πάνω στις πνευματικές πρακτικές. Το 1963 εγκαταστάθηκε στο Munger, Bihar, και ίδρυσε το International Yoga Fellowship και το Bihar School of Yoga.

Δίδαξε γιόγκα παγκοσμίως για τα επόμενα 20 χρόνια και έγραψε αρκετά βιβλία. Το 1988, αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή στη διδασκαλία της γιόγκα και έδωσε τη διδασκαλία του Ashram στο μαθητή του Swami Niranjanananda.

Έζησε σε απομόνωση σαν Paramahamsa Sannyasin εκτελώντας υψηλές πνευματικές και βεδικές sadhanas.

Ο Paramahamsa Swami Satyananda πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου 2009 στη Rikhia.








Καλο του ταξιδι στο μεγαλο σαμαντι(Maha Samadhi)

Aφιερωμενο ...........