FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Είναι απαραίτητο να αποταυτιστείτε και να αποσυνδεθείτε ολοκληρωτικά, από όλες τις ενέργειες που δεν είναι δικές σας.



….Και δεν θα θέλετε να εμπλέκεστε με άλλες ενέργειες χαμηλότερης συχνότητας με κανένα τρόπο. Γιατί αγαπημένοι μου, το ζητούμενο είναι να είστε παράδειγμα για ν’ ανέβουν και οι άλλοι ανθρώπινοι άγγελοι σ’ αυτές τις υψηλές συχνότητες και όχι να κατεβαίνετε εσείς. Ας το καταλάβετε επιτέλους αυτό. Δεν είναι αδιαφορία για τους άλλους, κάθε άλλο. Χρειάζεται να γειωθούν αυτές οι υψηλές συχνότητες στη Γη και δεν θα το κάνετε, εάν συνεχώς εμπλέκεστε με άλλες ενέργειες και χάνετε την ισορροπία σας.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Κι αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό θέμα που θέλουμε να επισημάνουμε σήμερα. Γιατί ενώ προστατεύετε τον εαυτό σας με πολλούς τρόπους και δεν επιτρέπετε στις δικές σας ενέργειες να ενωθούν με τον εαυτό σας, εν τούτοις συνεχίζετε να δίνετε την άδεια σε πολλές άλλες ενέργειες που δεν είναι δικές σας να εμπλέκονται με τις δικές σας και να σας επηρεάζουν.

 Και πολλές φορές δεν έχετε καν την επίγνωση ότι αυτές οι ενέργειες δεν είναι δικές σας. Αν πάρουμε σαν παράδειγμα τις σκέψεις που φιλοξενεί το μυαλό σας, μόνο το 5%  είναι δικές σας και το υπόλοιπο 95% ανήκει σε σκέψεις του συλλογικού ασυνείδητου και σε σκέψεις ανθρώπινων αγγέλων που μπορούν και σας επηρεάζουν ακόμα. Αλλά και τα συναισθήματα που νιώθετε πολλές φορές δεν είναι δικά σας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύς φόβος και πολύς θυμός στον ανθρώπινο πληθυσμό της χώρας σας κι αυτά τα συναισθήματα εσείς τα εισπράττετε και τα κάνετε δικά σας. Αλλά ακόμα και μ’ έναν φίλο σας όταν συναντηθείτε και είναι θυμωμένος, εσείς εισπράττετε αυτό το θυμό και το κάνετε δικό σας και αυτό βέβαια ισχύει για οποιοδήποτε περιβάλλον βρίσκεστε και υπάρχει φόβος, θυμός, ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, εσείς τα εισπράττετε και πιστεύετε ότι είναι δικά σας και προσπαθείτε να βγάλετε άκρη μ’ αυτά. Και καθώς αυτές οι άλλες ενέργειες εμπλέκονται μέσα σας, χάνετε συνεχώς την ισορροπία σας και ρίχνετε συνεχώς τη δόνησή σας. Και σας έχουμε επισημάνει πόσο σημαντικό είναι αυτή την εποχή να κρατήσετε την ισορροπία σας.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Και όπως είπαμε αυτό δεν ισχύει για όλους σας, γιατί μπορείτε και παρατηρείτε τον εαυτό σας και έχετε κάνει το ξεκαθάρισμα στην ενέργειά σας, έτσι ώστε να μην αφήνετε άλλες ενέργειες να εμπλέκονται με τις δικές σας. Όσοι όμως δεν έχετε κάνει αυτό το ξεκαθάρισμα στην ενέργειά σας και δεν είστε ακόμα βέβαιοι δουλέψτε το με την καρδιά σας.

 Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι είναι δικό σας κάποιο συναίσθημα, δώστε το συναίσθημα που νιώθετε στη καρδιά σας. Εάν είναι δικό σας η καρδιά σας θα το δεχτεί και θα το τραβήξει μέσα της, εάν όμως δεν είναι δικό σας, η καρδιά δεν θα το δεχτεί και θα το πετάξει έξω. Δοκιμάστε το σαν άσκηση και θα εκπλαγείτε. Βλέπετε αγαπημένοι μου η καρδιά σας πάντα γνωρίζει.

 Και  είναι απαραίτητο να κάνετε αυτό το ξεκαθάρισμα, για να έχετε μόνο την δική σας ενέργεια. Είναι απαραίτητο να αποσυνδεθείτε και ν’ αποστασιοποιηθείτε από τις άλλες ενέργειες. Είναι απαραίτητο να αποταυτιστείτε και να αποσυνδεθείτε ολοκληρωτικά, από όλες τις ενέργειες που δεν είναι δικές σας.

Απόσπασμα από  Ανωτερη Επικοινωνια με τον δασκαλο Ιλλαριωνα
 «Η ενέργειά μας (ένωση και ξεκαθάρισμα)»
 / Καίτη Τσώλη / 24/07/2012
http://www.newenergy.com.gr











.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΙΡΙΟΣ SA LU SA 23/7/2012






Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο εμπλέκεστε σε δραστηριότητες που έχουν σκοπό να σας απαλλάξουν από τη λαβή της σκοτεινής κλίκας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα που πρέπει να γίνει, καθώς πάντα σας ενθαρρύναμε να συμμετάσχετε. 

Θα πρέπει να δείτε τις εμπειρίες που χρειάζεστε ως Ανθρώπινη Φυλή, και δεν θα πρέπει εμείς να παρέμβουμε, ενώ είστε ακόμα σε θέση να προχωρήσετε.

Ωστόσο, έχουμε τη δική μας ατζέντα και έρχεται σύντομα σε ένα σημείο όπου οι ενέργειές μας θα πρέπει να συναντούνται. Έτσι κάνουμε το καλύτερο για να σας βοηθήσουμε, ενώ εξακολουθείτε να έχετε την ώθηση να συνεχίσετε την επίτευξη των αποτελεσμάτων. Η πρόοδος φαίνεται αργή, αλλά στην πραγματικότητα έχετε αποκτήσει πολύ καλά οφέλη, και οι άνθρωποι έχουν ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο.

Να είστε σε επιφυλακή αυτούς τους τελευταίους καιρούς, καθώς οι σκοτεινές δυνάμεις, αν και αποδυναμωμένοι σοβαρά, σχεδιάζουν μια επίθεση τελευταίας πνοής για σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τους απωθήσετε και να μειωθούν τυχόν αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων τους, ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε το δρόμο. Η πιο θετική βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε σχετικά είναι με το να κρατάτε την εστίασή σας στο Φως και, όταν πολλοί από εσάς το κάνετε, θα είναι μια ισχυρή δύναμη που θα ελαχιστοποιεί την επίδραση των χαμηλών ενεργειών.

Ό,τι φήμες κι αν ακούτε, μη τις επιτρέψετε να σας κάνουν να φοβάστε γιατί η παραπληροφόρηση έχει ως στόχο να δημιουργήσει συνθήκες που να ευνοούν τους σκοτεινούς. Προφανώς κάποιες θα πρέπει να βασίζονται στην αλήθεια, αλλά ακόμα κι έτσι μπορείτε να τις σημειώσετε και να εμπιστευτείτε ότι οι ανώτερες δυνάμεις που μας περιλαμβάνουν εργάζονται σκληρά για να αποφευχθεί κάθε σημαντικό περιστατικό.

Προς το παρόν έχετε μια σειρά από γενναίες ψυχές που έχουν εκθέσει το λαιμό τους έξω, σε κίνδυνο για τους ίδιους, και οδηγούν το δρόμο σας και είμαστε πίσω τους. Επομένως, σας παρακαλώ να ταυτιστείτε με αυτούς και, όπου μπορείτε να τους βοηθήσετε κάντε το, και αν μη τι άλλο να εξαπλωθεί το μήνυμα έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να αντλήσουν κάποια εμπιστοσύνη από ό,τι συμβαίνει.

Η Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός είναι τώρα γενικά γνωστή σε όλη τη Δύση, αλλά όχι απαραίτητα κατανοητή, όσον αφορά το ρόλο που είναι εδώ για να παίξει στους έσχατους καιρούς. Θα ήταν συμφέρον για εμάς αν θα μπορούσατε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είμαστε όλοι Ένα, και ότι δεν είμαστε εξωγήινοι με την πραγματική έννοια της λέξης αυτής. Είμαστε εσείς, αλλά από το μέλλον σας και έχουμε την καταγωγή μας, όπως εσείς στον Ένα Θεό αυτού του Σύμπαντος.

Εμείς δεν αποτελούμε καμία απολύτως απειλή για σας, και έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο πνευματικής κατανόησης που γνωρίζει μόνο την αγάπη για τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε άλλους κόσμους. Όταν θα έχετε την ευκαιρία να γράψετε την ιστορία σας όπως ήταν, και χωρίς ανακρίβειες ή σκόπιμη στρέβλωση, θα διαπιστώσετε ότι σας έχουμε βοηθήσει συχνά, όταν ήσασταν σε δεινό πρόβλημα. Θα μπορείτε, ωστόσο, να διαπιστώσετε ότι πολιτισμοί στο παρελθόν είχαν δεχθεί επίθεση από Οντότητες του Διαστήματος και τους είχαν καταλάβει, αλλά αυτές δεν είναι με κανένα τρόπο συνδεδεμένες με την Ομοσπονδία μας.

Έχουμε ορκιστεί στο Θεό ότι θα διατηρήσουμε τα δικαιώματα όλων των ψυχών για να βιώσουν ότι επιλέγουν, αρκεί να μην καθαιρεί την ελευθερία του άλλου. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι σε κάθε ένα από σας έχει δοθεί η ελεύθερη βούληση για να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή, για να αποκτήσετε την εμπειρία που απαιτείται για την περαιτέρω εξέλιξή σας. Αυτός, αγαπητοί μου είναι ο λόγος γιατί δεν μπορούμε απλά να ξεπηδήσουμε και να αναλάβουμε τον έλεγχο των υποθέσεών σας, καθώς αυτό θα πάρει την ευκαιρία σας να εξελιχθείτε όπως εσείς έχετε επιλέξει.

Εμείς όμως δίνουμε αναφορά στα Ανώτερα Όντα που επιβλέπουν τον πολιτισμό σας, και έχουν τη δική τους ευθύνη στο Θεό για να βεβαιωθούν ότι το σχέδιο του Θεού εξελίσεται. Αυτό φυσικά είναι το πεπρωμένο σας, να ολοκληρώσετε αυτόν τον κύκλο της δυαδικότητας με την ευκαιρία να αναληφθείτε. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αμφισβητηθεί από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση ή μέσω των δραστηριοτήτων των Illuminati.

Να θυμάστε ότι πολλά θέματα που μπαίνουν κάτω από τη μύτη σας και προορίζονται για να σας θέσουν υπό μεγαλύτερο έλεγχο, δεν θα έχουν στην πραγματικότητα καμία συνέπεια. Έτσι παρακαλούμε να μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε τέτοιες απειλές για την ελευθερία σας. Οι σκοτεινές δυνάμεις γνωρίζουν επίσης την αλήθεια, αλλά ωθούν το σχέδιό τους, ελπίζοντας να δημιουργήσουν τέτοιο φόβο που να καθυστερήσει την πρόοδο σας.

Ο δρόμος σας οδηγεί μακριά από αυτές τις δυνατότητες, και όσο περισσότερο θα ενισχύσετε το Φως στη Γη, τόσο περισσότερο θα είστε προστατευμένοι. Οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν μυωπική άποψη για τη ζωή και δεν μπορούν να δουν πέρα από τους παρανοϊκούς στόχους τους. Ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν να σκάβουν τη δική τους τρύπα γιατί θα πέσουν σε αυτή, και για την επιστροφή τους στο Φως θα χρειαστούν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς δεν τους κρίνουμε καθώς έχουν επιλέξει την εμπειρία τους, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις εγκληματικές τους πράξεις εναντίον άλλων.

Η ζωή και οι νόμοι που καλύπτουν αυτήν γράφτηκαν από τον Θεό, και κανείς δεν μπορεί να ενεργήσει εναντίον τους, χωρίς να δημιουργεί κάρμα για τον εαυτό του. Οι πράξεις σε βάρος άλλων είναι, ωστόσο, αναμενόμενες λόγω του χαμηλού επιπέδου της δονητικής διάστασης σας, και αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης του Φωτός σε ορισμένες ψυχές που έχουν πέσει τόσο χαμηλά. Αυτή είναι η πρόκληση της δυαδικότητας και τη δεχτήκατε αρκετά πρόθυμα, γνωρίζοντας ότι θα σας βοηθήσει να αυξηθείτε πάνω και έξω από αυτή.

Τώρα το τέλος είναι θεατό, και σύντομα θα είναι ένας χρόνος εορτασμού, καθώς η μακρά αναμονή σας θα λάβει τέλος. Δεν θα έχετε οποιαδήποτε λύπη, πράγματι θα είστε ευτυχείς που είχατε την ευκαιρία να βιώσετε τις συνέπειες της ελεύθερης βούλησης που έχετε. Η ανταμοιβή σας είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στο δρόμο της επιστροφής στις υψηλότερες διαστάσεις. Έτσι παρακαλούμε να θέτετε τα θέματα με μια προοπτική όταν αντιμετωπίζετε τις σκοτεινές δυνάμεις, καθώς δεν μπορούν να σταματήσουν την πρόοδό σας για την ολοκλήρωση του ταξιδιού σας.

Υποστηρίξτε τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να μπουν στο προσκήνιο για να σας φέρουν την αλήθεια. Το κάνουν με κάποιο κίνδυνο για τη ζωή τους, αν και μας επιτρέπεται να τους προστατεύσουμε εάν το σχέδιο της ζωής τους εξακολουθεί να έχει χρόνο για να προχωρήσει. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια μεγάλη ψυχή θα κάνει την υπέρτατη θυσία για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να εξελιχθεί. Λίγοι από εσάς έχετε αυτό στο σχέδιο σας και θα πρέπει μόνο να εξετάσετε την επίδραση που κάνει, όπως για παράδειγμα ο John F. Kennedy.

Το κάνουν επειδή είναι υπέροχα Όντα του Φωτός και γνωρίζουν ότι η ζωή είναι άπειρη και ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Δημιουργούν ένα μεγάλο ξέσπασμα της Αγάπης που ανεβάζει τις δονήσεις στη Γη. Μπορείτε με το δικό σας τρόπο να κάνετε κάτι σαν αυτό, και πολλοί έχουν ενσαρκωθεί για να συμβάλουν με το συνολικό σχέδιο της εξύψωσης του καθενός.

Είμαι ο SA LU SA από τον Σείριο και περιμένουμε την έκκλησή μας για να ωθήσουμε προς τα εμπρός με ένα σχέδιο που πρέπει να ενημερώνεστε συχνά, σύμφωνα με τα τεκταινόμενα στη Γη. Χρειάζεται συνεχής επανεξέταση και το όλο σενάριο μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα. Προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι που συνεχίζετε τη μάχη κατά των σκοτεινών δυνάμεων και νικάτε. Αυτό είναι το μόνο που ζητάμε και ο χρόνος μας για να συμμετάσχουμε πιο ενεργά έρχεται πολύ σύντομα, πράγματι, επειδή ο χρόνος τρέχει ταχύτατα.


ΠΗΓΗ...http://the2012scenario.com/2012/07/salusa-july-23-2012/
ΚΑΝΑΛΙ ΕΠΑΦΗΣ...Mike Quinsey
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...ΑΡΙΣΤΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΟΣ






.

Γιατί Δεν Πρέπει Να Αποφύγετε Τον Ήλιο Αυτό Το Καλοκαίρι!






Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών. Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι πόσο επηρεάζει άλλους τομείς της υγείας μας και πως.

Τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος ιατρικός τύπος και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων είναι γεμάτα από άρθρα που αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης D: στα αυτοάνοσα νοσήματα, στον αυτισμό, στη νόσο Alzheimer, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στην υπέρταση, στον καρκίνο, στο διαβήτη, στην εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη των παιδιών και σε πολλά άλλα.

Αν αναζητήσετε νέα και ειδήσεις για τη βιταμίνη D θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο "καυτά" θέματα των τελευταίων ετών. Η πληθώρα των επιστημονικών ανακοινώσεων που δημοσιεύονται καθημερινά είναι εντυπωσιακή.

Αυτή τη στιγμή η μέτρηση της βιταμίνης D στο αίμα είναι η εξέταση που ζητείται με τη μεγαλύτερη συχνότητα από τους γιατρούς στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τον Robert Heaney Καθ. Ιατρικής Univ. Creighton Nebraska USA, μέλος της επιτροπής για τον καθορισμό των ημερήσιων δόσεων βιταμινών και από τους πρωτοπόρους στην έρευνα σχετικά με τη βιταμίνη D, “Η ιατρική εισέρχεται στην μετά-Βιταμίνη D εποχή”. 


Πως μπορεί ένα και μόνο συστατικό να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την υγεία μας;

Η βιταμίνη D είναι στην πραγματικότητα μια ορμόνη και έχει άμεση δράση στα γονίδια μας. 

Μια κορυφαία μελέτη που πραγματοποιήθηκε με συνεργασία των δύο σημαντικότερων πανεπιστημίων στον κόσμο, του Harvard και του UCLA, συμπέρανε ότι η παρουσία της βιταμίνης D είναι απαραίτητη για να μπορέσουν τα κύτταρα μας να έχουν πρόσβαση στην «βιβλιοθήκη» του DNA.

Στη συγκεκριμένη μελέτη αποδείχθηκε για πρώτη φορά το 2006, ότι ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια του ανθρώπου έχουν καταγεγραμμένη την πληροφορία στο DNA τους για την αντιμετώπιση του βακίλου της φυματίωσης, δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς την παρουσία της βιταμίνης D

Στο DNA μας υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται τα κύτταρα μας για να επιβιώσουν, ανάλογα με το τι αντιμετωπίζουν κάθε φορά. Πρόκειται για γνώση που συσσωρεύτηκε στα εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης της ζωής.

Η βιταμίνη D φαίνεται ότι είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση των γονιδίων μας.

Έχω έλλειψη βιταμίνης D?

Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς αν δεν μετρήσει τα επίπεδα της βιταμίνης D: (OH) 25 D, στο αίμα του. 

Σύμφωνα με το Συμβούλιο για τη Βιταμίνη D (Vitamin D Council) τα επίπεδα της (ΟΗ) 25 D στο αίμα δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τα 50 ng/ml κατά τη διάρκεια  του χρόνου.

Η καλύτερη πηγή για την αύξηση της βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Δέκα με είκοσι λεπτά έκθεσης στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, αρκούν ώστε το σώμα μας να παράγει 10.000 με 20.000 IU.

Όταν το δέρμα μας λάβει ροζ χροιά, έχουμε όλα τα οφέλη από τον ήλιο χωρίς τις  βλάβες της υπερέκθεσης στην ακτινοβολία του. Χρειάζεται πάντα προσοχή να μην καούμε και να καλυφθούμε έγκαιρα αφού το σώμα μας παράξει την απαιτούμενη ποσότητα βιταμίνης D.

Αντηλιακά και βιταμίνη D

Οι πρόγονοι μας ζούσαν γυμνοί στον ήλιο για πολλά εκατομμύρια χρόνια. Πενήντα χιλιάδες χρόνια πριν, μερικοί από αυτούς μετανάστευσαν βόρεια ή νότια σε περιοχές με λιγότερο ήλιο. Στη συνέχεια αρχίσαμε να φοράμε ρούχα, να εργαζόμαστε σε εσωτερικούς χώρους και να ζούμε σε πόλεις όπου τα κτίρια κρύβουν τον ήλιο. 

Αργότερα αρχίσαμε να μετακινούμαστε με αυτοκίνητα αντί να περπατάμε ή να καβαλάμε άλογα κι έτσι η χρήση του γυαλιού ελάττωσε περαιτέρω την UVB ακτινοβολία που προκαλεί την παραγωγή D από το δέρμα μας.

Μόλις λίγα χρόνια πριν αρχίσαμε να αποφεύγουμε συνειδητά τον ήλιο και να χρησιμοποιούμε αντηλιακά. Όλο αυτό το διάστημα η ανθρώπινη φυλή μείωνε σταθερά τα επίπεδα στους ιστούς της πιο ισχυρής ορμόνης που φτιάχνεται μέσα στο σώμα μας.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στην έκθεση στον ήλιο συνέβησαν μετά τη βιομηχανική επανάσταση, τη στιγμή ακριβώς που οι «αρρώστιες του πολιτισμού», όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης και ο καρκίνος άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Είναι αρκετά τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αξιολόγησαν στοιχεία και έρευνες 40 ετών σχετικά με το αν η χρήση αντηλιακών μειώνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη μελανώματος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση αντηλιακών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μελανώματος γιατί εμποδίζει την UVB ακτινοβολία, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα μας.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι τα εγκαύματα που προκαλούν καρκίνο του δέρματος και όχι η απλή έκθεση στον ήλιο. Ο δε καρκίνος του δέρματος που μπορεί να προκύψει από επαναλαμβανόμενα εγκαύματα δεν αφορά το μελάνωμα όπως λανθασμένα πιστεύεται αλλά το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο όταν ενοπίζεται πρώιμα είναι σχεδόν πάντα θεραπεύσιμο. 

Πόση βιταμίνη D πρέπει να παίρνω;

Οι συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις, από το Συμβούλιο Για τη Βιταμίνη D, στους υγιείς ενήλικες είναι από 4000 – 5.000 IU κατά την διάρκεια του έτους. 

Η Καναδική Παιδιατρική Εταιρεία το 2007, 5πλασίασε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για τις εγκύους και θεωρεί ασφαλείς δόσεις από 4.000 – 10.000 IU ημερησίως για την προστασία του εμβρύου από μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Η ιατρική σύμφωνα με κορυφαίους ερευνητές φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα εποχή.
Όσο περισσότερο κατανοούμε τους μηχανισμούς και τη φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος τόσο πιο εφικτή θα γίνεται μια ζωή με περισσότερη υγεία.
Στην Υγειά σας!


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American College for the Advancement in Medicine
________________________________________
Πηγές:
Harvard Gazette
Vitamin D Council
Times Online
Canadian Pediatric Society
To Your Health
Annals of Epidimiology







.
 

Διαλογισμος απο τον Γιόγκι Μπάτζαν με το μάντρα «Νίκη!».



Η ψυχή του πλανήτη αλλάζει κάθε δύο χιλιάδες έτη. Όλα τα αστέρια ευθυγραμμίζονται και η γωνία των ακτίνων του ηλίου αλλάζει κατά μία μοίρα. Αυτό είναι όλο. Δεν είναι μεγάλη ιστορία, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι πως, καθώς εισερχόμαστε στα επόμενα δύο χιλιάδες έτη, γινόμαστε πιο κενοί εσωτερικά.

Θα νιώσετε αυτή την κενότητα καθώς τα χρόνια κυλούν. Δεν υπάρχει κανένας ψυχολογικός, κοινωνικός, οικονομικός, προσωπικός, θρησκευτικός ή πνευματικός λόγος γι’ αυτήν. Αυτό έχει συμβεί πολλές, πολλές φορές στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Κάθε δύο χιλιάδες έτη, τα αστέρια ευθυγραμμίζονται και το σύστημα κίνησης της τροχιάς του μαγνητικού πεδίου αλλάζει, και αυτό επηρεάζει τον άξονα της γης και το μαγνητικό πεδίο.

… δεν έχετε μάθει ακόμα τί είναι η πνευματικότητα. Η θρησκεία δεν είναι πνευματικότητα. Η γνώση σας δεν είναι πνευματικότητα. Η ευτυχία σας δεν είναι πνευματικότητα. Η καλοτυχία σας και οι τραγωδίες δεν είναι πνευματικότητα. Πνευματικότητα είναι να κοιτάς τον εαυτό σου χαμογελώντας όταν η ζωή έρχεται κατά πάνω σου.

… κάθε άνθρωπος, βασιλιάς ή βασίλισσα, φτωχός ή ζητιάνος, εραστής ή φυγάς, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με προκλήσεις στην ζωή. Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να αποφύγετε είναι η πρόκληση. Το εάν θα σταθείτε όρθιοι απέναντι στην πρόκληση ή θα υποχωρήσετε στην πρόκληση, αυτό είναι που καθορίζει την πνευματικότητά σας. Είναι το πνεύμα σας μεγαλύτερο από την πρόκληση, ώστε να την αντιμετωπίσετε; Είναι απλό. Εάν το πρόσωπό σας και η χάρη σας δεν υποχωρήσουν μπροστά στην πρόκληση, τότε είστε πνευματικός. Αλλιώς, δεν είστε. Τελεία.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πουλάτε συνειδητότητα, ή να είστε κακοί ή λάθος. Η τέχνη της ζωής είναι να είσαι έξυπνος. Το να είστε σε αναστάτωση, να αναφέρεστε μόνο στα αισθήματά σας και σ’ αυτά που θέλετε να κάνετε, σας δίνει την αίσθηση ότι είστε ελεύθεροι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν είστε ποτέ ελεύθεροι. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό.


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τέντωσε το δεξί σου χέρι, ευθεία μπροστά. Βάλε την αριστερή σου παλάμη πάνω στο κέντρο της καρδιάς. Ανέπνεε όσο πιο αργά γίνεται. Αυτός ο διαλογισμός θα έχει διάρκεια έξι με επτά λεπτά. Δύο πράγματα δεν πρέπει να συμβούν. Το χέρι σου δεν πρέπει να κατέβει, κράτα το ίσια, ευθεία. Διατήρησε μία ακλόνητη εσωτερική στάση. Διατήρησε την αριστερή σου παλάμη πάνω στο κέντρο της καρδιάς, και ανέπνεε συνειδητά. Παίρνε μακρές εισπνοές, όσο πιο μακρές μπορείς, κράτα την εισπνοή όσο πιο πολύ μπορείς, και εξέπνεε αργά. Συνέχισε έτσι.

Κάνε την ακόλουθη δήλωση: Η νίκη είναι ο στόχος μου, Η νίκη είναι η δύναμή μου, Η νίκη είναι ο οδηγός μου, Η νίκη είναι ο δάσκαλός μου.

Απλά μάθε μία λέξη: Νίκη. Επανέλαβέ την όσες φορές μπορείς. Μία λέξη. Νίκη. Είναι μία πολύ δυνατή λέξη. Είναι μία προσπάθεια προβολής του ενεργειακού  δικτυώματος. Τα πάντα καταλήγουν σε μία λέξη – νίκη. Ξεκίνησε την χρονιά με την λέξη Νίκη. Είσαι ήδη μέσα σ’ αυτήν. Επανέλαβέ την όσες φορές μπορείς, έτσι ώστε να την χαράξεις σε κάθε μόριό σου. Νίκη!

Μην κάνεις τίποτα που δεν σε οδηγεί στη νίκη. Έλα, λοιπόν, επανέλαβέ το! Κάντο το μάντρα σου. Πάρε την πιο μακρά, την πιο δυνατή, και την πιο συνειδητή αναπνοή. Ζεις με την αναπνοή της ζωής. Κάνε την πολύ συνειδητά, πολύ αυτοελεγχόμενα, και πολύ νικηφόρα.

… Είτε αγαπάς τον εαυτό σου, είτε μισείς τον εαυτό σου, είτε έχεις προβλήματα, είτε όχι, είτε είσαι πλούσιος, είτε είσαι φτωχός, άσχετα με το τι σου έχει συμβεί, απλώς κάθισε στο σπίτι σου, στον χώρο σου, και διέθεσε επτά δευτερόλεπτα για να εισπνεύσεις, επτά δευτερόλεπτα για να κρατήσεις και επτά δευτερόλεπτα για να εκπνεύσεις. Εισέπνευσε και εξέπνευσε από την μύτη σου μόνο, για 31 λεπτά. Αυτό θα σου φέρει νίκη.
Μην αφήνεις το χέρι σου να κατέβει από το ύψος που έχει. Εάν, την ώρα που νιώθεις ότι θέλεις να το κατεβάσεις, εσύ το τεντώσεις περισσότερο, τότε αυτό είναι νίκη. Νίκησε επί του εαυτού σου. Ξεκίνησε την χρονιά με απόλυτο αυτο-κυριαρχία, αυτο-αριστεία και νίκη.

«Διατάσσω την νίκη μου». Ίσια, ίσια, ίσια, ευθεία, όχι σε οποιαδήποτε κλίση. Το μόνο που είπα είναι: τέντωσε ευθεία το χέρι σου. Δεν πρόκειται να πεθάνεις. Σε άλλο ενάμισι λεπτό θα έχεις κερδίσει. «Ουάου, νίκησα την σημερινή ημέρα!». Ξέρω ότι αυτή είναι μία δύσκολη άσκηση. Δεν αστειεύομαι. Αλλά, πότε έκανα εγώ κάτι εύκολο; Οπότε ….

Ελάτε λοιπόν, η νίκη είναι το δικαίωμά μου. Νίκη! «Ν» για την Νίκη, Ν για την Νηφαλιότητα, Ν για τον Νου! Εισέπνευσε βαθιά, κράτα δυνατά και τέντωσε το σώμα σου ευθεία για την νίκη. Άσε την να χαραχθεί σε κάθε μόριο, σε κάθε άτομο, σε κάθε σημείο του εαυτού σου. Εξέπνευσε. Χαλάρωσε…

… Απλώς κατανόησε μία λέξη. Πάρε την από εμένα. Δεν σου δίνω κάποια σανσκριτική λέξη ή κάποια θρησκευτική λέξη ή κάτι άλλο. Απλώς σου λέω κάτι, που θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Όποτε αντιμετωπίζεις κάτι και δεν έχεις μία απάντηση, απλώς κάλεσε τον εαυτό σου, μέσα σου, και πες «Νίκη». Ακούμπα στην νίκη. Κάνε την λέξη-οδηγό σου, κάνε την πολύτιμη λέξη. Κάνε την θρησκεία σου. Δεν ξέρω τι είσαι, ποιος είσαι, γιατί είσαι. Μην ρωτάς ερωτήσεις. Μην κάνεις την ανάλυσή σου. Μην προσπαθείς να λύσεις προβλήματα. Απλώς ψιθύρισε την λέξη «Νίκη». Μόνο με το νοητικό ψιθύρισμα αυτής της λέξης, όλη η ζωή σου θα αλλάξει. Αυτό είναι το δώρο μου για σένα που σήμερα διέθεσες τον χρόνο να είσαι εδώ.

Νοητικά πες την λέξη νίκη. Προσπάθησέ το. Θα ανακαλύψεις ότι η δύναμη εκατό αγγέλων είναι πίσω σου. Εκείνη τη στιγμή. Έχεις την δική σου ζωή. Ζήσε την. Δεν χρειάζεται να ανήκεις πουθενά, αλλά όποτε είσαι σε δυσκολία, σε νεύρωση ή ψύχωση, όποτε χρειάζεσαι βοήθεια, εισέπνευσε και νοητικά πες την λέξη Νίκη. Δες τι θα συμβεί.

Αυτός είναι ο Λόγος. Στην αρχή υπήρχε ο Λόγος, ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και ο Θεός ήταν ο Λόγος.

Αυτή η λέξη θα θέσει μία ψυχο-σωματική συχνότητα στο 3,2, που είναι σαν την δύναμη σχεδόν χιλίων ελεφάντων. Φτάνει την δύναμη δεκαέξι χιλιάδων ίππων, εάν σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις από την οπτική της φυσικής επιστήμης. Υπάρχει μόνο ένας όρος, μην το λες εξωτερικά. Εισέπνεέ το και λέγε την λέξη νοητικά. «Νίκη». Διέθεσε τρία με πέντε δευτερόλεπτα για να κρατήσεις την εισπνοή σου, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις. Σου αναλύω την φυσική επιστήμη πίσω από αυτό. Θα σοκαριστείς από τη δύναμη που θα νιώσεις.


Ο θεός έφτιαξε κάθε άνδρα, κάθε γυναίκα, και κάθε άτομο, ως ένα πρόσωπο. Ο Ένας Θεός έφτιαξε κάθε έναν ως έναν. Εκείνοι που δεν εκτιμούν την ενιαιότητα του Θεού, την ενιαιότητα του εαυτού τους και την εναιότητα των άλλων, είναι πολύ αυτοκαταστροφικοί, και δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένοι. Όμως, εκείνοι που επιζητούν την ενιαιότητα του Θεού, την ενιαιότητα του εαυτού τους, και την εναιότητα των άλλων, θα είναι ευτυχισμένοι, ευημερούντες και θα ζήσουν χαρούμενη ζωή. Αυτό σας το υπόσχομαι.

Αυτό είναι ένα πολύ απλό πράγμα. Μην παρεμβαίνετε στην ψυχή ενός άλλου ανθρώπου. Άστε την να είναι. Ζήστε και αφήστε να ζήσουν. Μην απογοητεύετε ποτέ τον εαυτό σας. Μην απογοητεύετε ποτέ τους φίλους σας. Και ποτέ μην απογοητεύετε τους εχθρούς σας. Σταθείτε άξιοι αντίπαλοι, για να έχει ενδιαφέρον ο αγώνας. Ευχαριστηθείτε.

Θα επιστρέψουμε. Θα διαλογιστούμε. Θα θέσουμε τον λόγο ψυχικα-ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και νοητικά. Αυτό ονομάζεται Ψυχοσωματική. Αυτή είναι μία από τις Επιστήμες της Ουμανολογίας, όπου ο ήχος του λόγου μαζί με την αναπνοή της ζωής μπορεί να κάνει θαύματα. Αποφάσισα να μην σας δώσω καμία λέξη που να σας είναι ξένη. Η Νίκη είναι μία απλή λέξη.

Δεν αστειευόμαστε καθόλου με αυτό. Είμαι απόλυτα σοβαρός με αυτό. Και εάν θέλετε να βοηθήσετε κάποιον, δώστε του αυτή την λέξη. Βασικά, αυτή είναι μία ευκαιρία ανάπτυξης. Μία ευκαιρία να είναι κάποιος δυνατός. Οι άνθρωποι που είναι σε φόρμα θα επιβιώσουν. Οι ασθενείς άνθρωποι θα έχουν δυσκολίες, ειδικά νοητικές δυσκολίες. Είναι ένα πολύ απλό σύστημα. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος επί της γης, που δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόκληση. Η πρόκληση έρχεται κάποια στιγμή. Χρειάζεται ζωτικότητα για την νίκη. Εάν αρχίσω  να σας διδάσκω και να ασχοληθούμε με τους ρυθμούς, και όλα αυτά, θα χρειαστεί ένας αιώνας. Αυτό όμως [που σας λέω σήμερα] είναι απλό. Θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στη στιγμή. Θα αισθανθείτε το ξύπνημα της ενέργειας. Θα ξέρετε πως κάτι είναι μαζί σας, καλύτερα απ’ ότι είστε εσείς με εσάς. Αυτό θα σας δώσει προβάδισμα για την νίκη, και θα είστε μία χαρά. Θυμηθείτε, επαναλάβετε μαζί μου: εισπνοή, και νοητικά πείτε την λέξη Νίκη.

Αυτή η λέξη θα βάλει την ψυχοσωματική συχνότητα στο 3,2. Η συνηθισμένη ανθρώπινη συχνότητα είναι 0,3 – 0,7. Τόσο βαρετοί είστε. Δεν αστειεύομαι. Για την ακρίβεια, αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζετε. Ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος είναι 0,9. Ο πιο αποτελεσματικός, ο πιο ευφυής άνθρωπος είναι 0,9. Κατά κανόνα, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που είναι πολύ απλός και άμεσος, δεν είναι πάνω από 0,7. Κάποιος για τον οποίο είστε πολύ περήφανοι, ή που είναι πολύ ελκυστικός, κάποιος στον οποίο θέλετε να μιλάτε, είναι 0,9. Στην ιδανική περίπτωση, ένας άνθρωπος θα πρέπει να είναι 2,1 για να μπορεί να διαχειριστεί την ζωή. Γύρω στο δύο, θεωρείται φυσιολογικό, τόσο πολύ υπο-χρησιμοποιημένοι είμαστε ως προς την ικανότητά μας.

Η ψυχοσωματική σας κατάσταση το καθορίζει. Η ψυχοσωματική καθορίζει τον βιορυθμό σας. Ο βιορυθμός σας καθορίζει την διάθεσή σας. Η διάθεσή σας καθορίζει την αρετή σας. Η αρετή σας καθορίζει την τάση σας. Η τάση σας καθορίζει την έλξη σας. Η έλξη σας καθορίζει την απόφασή σας. Η απόφασή σας καθορίζει την ζωή σας. Οπότε, απλώς εισπνεύστε – για ένα, δύο ή τρία  -δευτερόλεπτα – επαναλάβετε την λέξη νοητικά, και αφού την πείτε, εκπνεύστε.

Ζείτε με την αναπνοή, πεθαίνετε με την αναπνοή. Και μπορείτε ψυχοσωματικά να αυξήσετε την ενέργεια στη στιγμή, απλώς χρησιμοποιώντας την αναπνοή. Και η λέξη-κλειδί, ο κωδικός, που την ονομάζουν λέξη-κλειδί, είναι «Νίκη». Απλώς χρειάζεται να εισπνεύσετε και να το πείτε νοητικά.

Αφήστε τον αέρα πίσω σας, τους αγγέλους να χορεύουν μαζί σας και την συνειδητότητά σας να σας οδηγήσει στην Νίκη.

Ομιλία του Γιόγκι Μπάτζαν, στις 31.12.1992
© 1993 The Teachings of Yogi Bhajan
Απόδοση : Χαριτίνη Χριστάκου




.