FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Μέθοδος διάγνωσης και εξισορρόπισης με την συσκευή βιοσυντονισμού MORA.





Από την Νεολιθική Εποχή ακόμα φθάνουν μαρτυρίες για χρήση ενεργειακών θεραπειών. Στην σημερινή μας εποχή, ιδιαίτερα με την κβαντική θεώρηση και την μοριακή βιολογία μπορούμε να μιλάμε για πραγματική επανάσταση στο χώρο της υγείας. Η κλασσική, "δυτικού" τύπου ιατρική βρίσκει τις απλές αιτίες της ασθένειας και αυτές αντιμετωπίζει. Το σώμα φαίνεται ότι έχει παθητικό ρόλο. Είναι όμως έτσι; 

Η πραγματικότητα μας ωθεί να αλλάξουμε προσανατολισμό. Τα φαινόμενα της ζωής μοιάζουν να υφίστανται μεταξύ της Νευτώνειας Θεώρησης και των Θεωριών του Χάους. Το ηλεκτρόνιο συμπεριφέρεται άλλοτε σαν κύμα και άλλοτε σαν σωμάτιο. Ακόμα πιο πέρα, τίποτα δεν είναι χωρίς σχέση με τα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν γραμμικές σχέσεις του τύπου αίτιο αποτέλεσμα, μια ασθένεια μια θεραπεία.

 Ο D. Bohm μας έχει μιλήσει πολύ περί αυτών. Στην θεωρία των "κβάντων" μια υπερτοπική αρχή συνδέει το κάθε τι με όλα. Στο Σύμπαν είναι αδύνατο να γίνει μια απόλυτη μέτρηση αιτίας και αποτελέσματος. Η συμβατική ιατρική, εξακολουθεί την διαγνωστική και θεραπευτική πρακτική πάνω στο σκεπτικό της κλειδαριάς και του κλειδιού στην οποία η κλειδαριά είναι η ασθένεια και το κλειδί το φάρμακο ή η εγχείρηση. Σ΄ένα πολυκύτταρο οργανισμό τα κύτταρα δεν υφίστανται ξεχωριστά.

 Σε κάθε κύτταρο γίνονται 30.000 διαφορετικές διεργασίες το δευτερόλεπτο. Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι ο αριθμός των κυττάρων του σώματος ανέρχεται σε 1013, τότε σε κάθε δευτερόλεπτο διεκπεραιώνονται 1013 x 30.000 διεργασίες. Αριθμός ασύλληπτος για να εξηγηθεί μόνο με βιοχημικό τρόπο. Το επιστημονικό δόγμα των ανεξάρτητων μερών, οδηγεί σε θεραπεία μοντέλου της ασθένειας αντί για τον ασθενή. 

Ας αφήσουμε το γεγονός ότι στην "συμβατική" ιατρική σπάνια συζητείται για ποιο λόγο τα ίδια συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από διαφορετικά αίτια ή ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά αποτελέσματα σε δύο άτομα που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Στατιστικά στις Η.Π.Α. το 50% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν έχουν αποτελέσματα, το 30% παρουσιάζουν παρενέργειες δηλαδή 80% είναι αναποτελεσματικά.

 Κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ αυτών: κάτοχοι του Βραβείου Nobel καταλήγουν με πλούσιο αποδεικτικό υλικό στο ότι μια Βιοφυσική διαδικασία προηγείται της Βιοχημικής. Εδώ τον κύριο λόγο έχουν οι κβαντικές μετατροπές και οι μεταβιβάσεις πληροφοριών επιτυγχάνονται μέσω εκπομπής των λεγόμενων βιοφωτονίων, σωματιδίων που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός. Πρόκειται για χαμηλής ισχύος ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον πυρήνα του κυττάρου. Εκεί, μια ηλεκτρομαγνητική και φωτονιακή επικοινωνία ανάμεσα στο DNA και το κεντριόλιο κάνει την παρουσία της, με αποτέλεσμα το κάθε κύτταρο να επικοινωνεί με ταχύτητα φωτός με όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος! 

Ετσι, ο παράγων βιοφωτόνιο καθίσταται πρωταρχικός για την πρόληψη και θεραπεία διαταραχών μέσω του Βιοσυντονιστικού φαινομένου. Διότι η πρώτη διαταραχή που εμφανίζεται σε ιστούς όργανα και άλλες δομές του σώματος αφορά μια απόκλιση ιδιοσυχνότητας από τις φυσιολογικές τιμές.

Ο Βιοσυντονισμός αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό αυτού του τύπου της μεταβολές που αφορούν συνολικά ολόκληρη την ενεργειακή υποδομή του σώματος. Διάσημοι ερευνητές οι S.P. Sitko, F. Popp, H. Frohlich, R. Sheldrake, T. Moss, I. Prigogine ο καθένας από διαφορετικό πεδίο συγκλίνουν στην άποψη ότι πριν από κάθε εκδήλωση διαταραχής στο αντιληπτικό, ορατό πεδίο, εμφανίζεται μία λειτουργική ανισορροπία και κάποιες ηλεκτρομαγνητικές σταθερές αποκλίνουν από τις φυσιολογικές τιμές.

 Ο Dr. R. Damadian απέδειξε την τεράστια σημασία των μορίων του ύδατος στην μεταφορά πληροφοριών στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην εξήγηση του τρόπου πολλαπλασιασμού καρκινικών κυττάρων. Ο Α. Pischinger ανέδειξε την σπουδαιότητα του μεσοκυττάρου χώρου για την μετάδοση πληροφοριών από και προς τα όργανα. Χαρακτήρισε το μεσέγχυμα σαν ωκεανό, η ποιότητα του οποίου πρέπει να είναι άριστη, προκειμένου τα ψάρια όργανα να διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον.

 Ενώ η σύγχρονη ιατρική πρεσβεύει ότι το γονίδιο είναι ο απ΄ευθείας επόπτης των βιολογικών λειτουργιών η ολιστική άποψη αναφέρεται σ΄ένα γονίδιο που αποτελεί δεξαμενή προσχεδιασμένης λειτουργίας, του πώς δηλαδή τα κύτταρα και τα υψηλότερα συστήματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Επειτα, η δρώσα, η πραγματική ρύθμιση των βιολογικών δραστηριοτήτων στα κύτταρα και στα υψηλότερα επίπεδα της οργάνωσης, απαντάται σ΄αυτό που αποκαλούμε σύστημα "περιοχής" διακανονισμού, στο οποίο βρίσκονται τα τριχοειδή, τα κύτταρα και το μεσοκυττάριο υγρό.

 Στο χώρο αυτό συμβαίνει η πραγματική συνομιλία όλων των δομών του σώματος και των πληροφοριών του περιβάλλοντος με μορφή χημική, ηλεκτρομαγνητική, κβαντική από το αίμα, την λέμφο, τα νεύρα και τις ορμόνες. Οι γονιδιακές δυσλειτουργίες αφορούν μόνο το 2% των εμφανιζόμενων ασθενειών. Το υπόλοιπο τεράστιο ποσοστό σχετίζεται από συνδιαστικούς παράγοντες που αφορούν την εξέλιξη του συστήματος αυτής της περιοχής. Η γνώση αυτού του επιπέδου επιτρέπει στην ολιστική ιατρική να αναγνωρίζει δυσλειτουργίες των διαφόρων δομών και να δρα προληπτικά.

 Μια σπουδαία μέθοδος διάγνωσης αλλά συγχρόνως και εξισορρόπισης εφαρμόζεται από το 1977 με την συσκευή βιοσυντονισμού MORA. Οι Γερμανοί Dr. F. Morell γιατρός και E. Rasche ηλεκτρονικός, βασισμένοι στις νέες αντιλήψεις για το ανθρώπινο σώμα κατόρθωσαν να υλοποιήσουν ένα λειτουργικό καθόλα προληπτικό και θεραπευτικό μηχάνημα. 

Εκμεταλλευόμενοι τον τρόπο εκπομπής και μετάδοσης πληροφοριών από τα κύτταρα υπό μορφή δονήσεων. Σ΄ένα σώμα υγιές αυτή η διαδικασία πρακτικά τελείται απρόσκοπτα. Σε περιπτώσεις όμως που παρεμβάλλονται παράγοντες stress (τοξίνες, φάρμακα, ρύποι, βακτήρια, κακή ψυχολογία κ.ά.) τότε η επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων παρεμποδίζεται με αποτέλεσμα μακροχρόνια εγκατάσταση παθολογιών.

Με την συσκευή MORA, μέσω συχνοτήτων, είναι δυνατόν ν΄ανιχνευθούν οι παράγοντες εκείνοι που προκαλούν επιδείνωση. Ο μηχανισμός είναι ο ακόλουθος: στην συσκευή αποθηκεύονται κωδικοποιημένες οι φυσιολογικές και παθολογικές ιδιοσυχνότητες κάθε ιστού, οργάνου, ιχνοστοιχείου κλπ του σώματος. Επίσης αποθηκεύονται ιδιοσυχνότητες επιβλαβών για την υγεία παραμέτρων (δηλητήρια, τοξίνες, βαρέα μέταλλα, γεωπαθητικά ρεύματα, ακτινοβολίες, ιοί, παράσιτα, βακτήρια κ.ά.). 

Ο χειριστής της συσκευής επιτυγχάνει κάνοντας χρήση καθορισμένων σημείων κυρίως στα δάχτυλα του χεριού να εντοπίσει αποκλίσεις από τις φυσιολογικές τιμές ιδιοσυχνοτήτων. Οι εκπεμπόμενες υπό μορφήν ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πληροφορίες υφίστανται μέσα στην συσκευή ηλεκτρονική επεξεργασία. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο σύνολό τους οδηγούνται από το σώμα του εξεταζόμενου μέσω ηλεκτροδίων στην συσκευή και επιστρέφουν με αντεστραμένες τις παθολογικές πληροφορίες.

 Μετά από επανάληψη τα επιβλαβή πεδία εξασθενούν ή χάνονται οριστικά. Η ενεργειακή εξισορρόπηση με την συσκευή MORA δεν αποτελεί βεβαίως μορφή ηλεκτροθεραπείας ή άλλης μορφής ακτινοβολίας, δεν είναι παραϊατρική μέθοδος και δεν έχει παρενέργειες. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη. Κατά το πρώτο στάδιο θεραπείας που λέγεται "βασική θεραπεία" επιτυγχάνεται μια γενική εξισορρόπηση του οργανισμού. Στο δεύτερο στάδιο αντιμετωπίζεται απ΄ευθείας το συγκεκριμένο πρόβλημα οξύ ή χρόνιο. 

Η πορεία της πρακτικής ελέγχεται με ειδική ανώδυνη ακίδα που τοποθετείται σε βελονιστικά σημεία, τα οποία αναφέρονται στην ενεργειακή κατάσταση της υπό εξέταση και εξισορρόπιση δομής. Οι οξείες καταστάσεις (πόνοι, μολύνσεις, φλεγμονές) εξισορροπούνται με 3-4 θεραπείες, αριθμό αρκετό για αποτελεσματική κινητοποίηση του μηχανισμού της αυτοάμυνας. Χρόνιες παθολογίες απαιτούν όπως είναι φυσικό μεγαλύτερο αριθμό. Στην αρχή της θεραπείας μπορεί να εμφανισθούν αντιδράσεις, λόγω μηχανισμού αποβολής των τοξικών στοιχείων, στοιχείο που δεν αποτελεί ένδειξη λανθασμένου χειρισμού.

 Η συστηματική διάγνωση (και στην συνέχεια η προσαρμοσμένη εξισορρόπιση) μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: test γεωπαθητικής επιβάρυνσης, ουλών, οδοντικό (ανεύρεση μικρορευμάτων και δυσανεξιών αμαλγαμάτων), δυσανεξίας τροφών και ουσιών (αλλεργίες), επιβάρυνσης βαρέων μετάλλων, μυκητιάσεων, ελλείψεως βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ανθοϊαμάτων Bach, ομοιοπαθητικών και αλλοπαθητικών φαρμάκων για την ανεύρεση του πλέον κατάλληλου και την αποφυγή ασυμβατότητας και δυσανεξίας. 

Η Βιοσυντονιστική συσκευή MORA χρησιμοποιείται εκτός των ανωτέρω tests σε αλλεργίες, δυσανεξίες τροφών, δυσανεξίες οδοντιατρικών αμαλγαμάτων, παθήσεις κυκλοφορικού, ουρολογικά προβλήματα, αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτις), μεταβολικές διαταραχές, ψυχολογικές διαταραχές (άγχος, πανικός, κατάθλιψη, υπερκινητικότητα) σε πόνους (αυχενικό, ισχιαλγία, τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες κ.ά.), ημικρανίες, αποκατάσταση καταγμάτων διακοπή καπνίσματος (ποσοστό επιτυχίας 90%), παθήσεις γαστρεντερικού (σπαστική κολίτιδα, ευερέθιστο έντερο), σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου, εξασθένηση ανοσοποιητικού κ.ά.

 Γιάννης Λάμπρου / www.biosyn.gr






.
 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εστίαση στο παρόν και περισσότερη παρουσία στη στιγμή, προάγει υγεία και μακροζωια ( μεγαλύτερα τελομερή.





 Νέες επιστημονικές έρευνες

Το να μην γερνάς,  θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή της συναισθηματικής μας κατάστασης και του τρόπου που σκεφτόμαστε.



Οσοι ανέφεραν δέσμευση με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, είχαν μεγαλύτερα τελομερή, σε μετρήσιμο κυτταρικό επίπεδο, ακόμη και μετά την προσαρμογή στο τρέχον στρες / 









Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένας νους που βρίσκεται εστιασμένος στο παρόν υποδεικνύει την ευημερία, ενώ η μετατόπιση της ενέργειας μας στο παρελθόν ή στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε δυστυχία.

Τώρα, μια προκαταρκτική μελέτη UCSF δείχνει μια σχέση μεταξύ της περιπλάνησης του νου και της γήρανσης, εξετάζοντας έναν βιολογικό δείκτη της μακροζωίας στο DNA μας.

Στη μελέτη, το μήκος των τελομερών, ένας αναδυόμενος βιοδείκτης για την κυψελοειδή και την γενική σωματική γήρανση, εκτιμήθηκε σε συνδυασμό με την τάση του να είναι κανείς εστιασμένος στο παρόν συναρτήσει της τάσης της νοητικής περιπλάνησης, σε έρευνα 239 υγιών, μεσήλικων γυναικών που κυμαίνονταν σε ηλικίες από 50 έως 65 ετών.

Το να είσαι εστιασμένος στο παρόν ορίστηκε ως μια κλίση να επικεντρώνεται κανείς στις τρέχουσες εργασίες, ενώ η νοητική περιπλάνηση ορίστηκε ως η κλίση να έχει κάποιος σκέψεις για άλλα πράγματα εκτός από τι παρούσες εργασίες ή απλά οι σκέψεις του να βρίσκονται «κάπου αλλού».

Πολλοί επαγγελματίες της πνευματικής υγείας μας λένε να μην αρνούμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και να μην χανόμαστε σε αυτά. Οι ψυχολογικές επιστήμες μας έχουν δείξει ότι όντας παρόντες, αποκτούμε μεγαλύτερη εγρήγορση και εσωτερική ασφάλεια, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις πιο αντικειμενικά και με μεγαλύτερη ηρεμία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν online στο new Association for Psychological Science Journal Clinical Psychological Science, εκείνοι που αμέφεραν μεγαλύτερη νοητική περιπλάνηση είχαν μικρότερα τελομερή, ενώ όσοι ανέφεραν περισσότερη παρουσία στη στιγμή ή απλά είχαν μια μεγαλύτερη εστίαση και δέσμευση με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, είχαν μεγαλύτερα τελομερή, ακόμη και μετά την προσαρμογή στο τρέχον στρες.

Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι γεμάτο με τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια διακόπτες γονίδια που κατοικούν σε κομμάτια του DNA που κάποτε είχαν απορριφθεί ως “σκουπίδια”, αλλά αποδεικνύεται ότι το λεγόμενο junk DNA διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο του τρόπου που συμπεριφέρονται τα κύτταρα, όργανα και άλλοι ιστοί. Η ανακάλυψη, που θεωρείται ένα σημαντικό ιατρικό και επιστημονικό επίτευγμα, έχει τεράστιες συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου και της συνείδησης, επειδή πολλές σύνθετες ασθένειες φαίνεται να προκαλούνται από μικροσκοπικές αλλαγές σε εκατοντάδες διακόπτες γονίδια.

Καθώς οι επιστήμονες βυθίστηκαν στα “σκουπίδια” – τμήματα του DNA τα οποία δεν είναι πραγματικά γονίδια που περιέχουν οδηγίες για πρωτεΐνες – ανακάλυψαν ένα πολύπλοκο σύστημα που ελέγχει τα γονίδια. Τουλάχιστον 80% αυτού του DNA είναι ενεργό και είναι χρήσιμο. Ένα άλλο 15-17% έχει υψηλότερες λειτουργίες τις οποίες οι επιστήμονες συνεχίζουν να αποκωδικοποιούν.

Κάθε ανθρώπινο κύτταρο περιέχει DNA και οι κλώνοι του μας κωδικοποιούν γενετικά σε αυτό που είμαστε. Τα τελομερή είναι τα καλύμματα του τέλους του DNA μας και σκοπό έχουν να το συμπληρώσουν και να το προστατεύσουν, αλλά κάθε φορά που ένα κύτταρο αναπαράγεται, τα τελομερή μειώνονται. Τα τελομερή μικραίνουν συνήθως με την ηλικία ως αποτέλεσμα και ψυχολογικών αλλά και φυσιολογικών πιέσεων. Στη σύλληψη, τα τελομερή σας είναι 15.000 βάσεις φορές μεγαλύτερα, αλλά κατά τη γέννηση, παραμένουν μόνο 10.000 βάσεις. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, τα τελομερή σας συνεχίζουν να διαβρώνονται. Για να κατανοήσετε την κρίσιμη σημασία των τελομερών σας αναφέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει με λιγότερα από 5.000 βάσεις. Σε έρευνα που πρωτοστάτησε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσο πιο μικρά είναι τα τελομερή, τόσο πιο πιθανό είναι το πρώιμο στάδιο της νόσου και της θνησιμότητας.

Καθώς η μελέτη αξιολόγησε την νοητική περιπλάνηση και τα τελομερή ταυτόχρονα, οι ερευνητές δεν ξέρουν ακόμα αν η νοητική περιπλάνηση οδηγεί σε μικρότερα τελομερή, αν συμβαίνει το αντίθετο, ή κάποιος κοινός τρίτος παράγοντας συμβάλλει και στα δύο.

Οι μέθοδοι των συνειδητών διαλογισμών, οι οποίες προωθούν την προσοχή στο παρόν με μια συμπονετική στάση αποδοχής, οδηγούν σε αυξήσεις σε ορισμένες πτυχές της υγείας. Όντας παρόντες και σε εγρήγορση με αγνότητα και χωρίς κρίση σημαίνει επίσης ότι δεν έχουμε κανένα συναίσθημα γύρω από τις παρατηρήσεις μας. Η συναισθηματική ευεξία μας δεν τοποθετείται στα αποτελέσματα των συνθηκών της ζωής μας. Η ευημερία μας τοποθετείται στον εσωτερικό μας εαυτό και καθορίζεται από την επιλογή που κάνουμε για να παραμένουμε ήρεμοι, εστιασμένοι και επεκτατικοί γύρω από τις πολλαπλές δυνατότητες των περιστατικών των οποίων είμαστε μάρτυρες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ότι οι παρεμβάσεις του διαλογισμού σχετίζονται με αυξημένη δραστικότητα ενός ενζύμου που είναι γνωστό ως τελομεράση, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την αναπλήρωση των τελομερών.

Μαζί με τη νέα μελέτη UCSF, τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν την πιθανότητα ότι η εστίαση στο παρόν μπορεί να είναι μέρος αυτού που προάγει την υγεία σε μετρήσιμο κυτταρικό επίπεδο, είπαν οι ερευνητές.

“Η κατάσταση της εγρήγορσης – όπου οι σκέψεις μας ξεκουράζονται ανά πάσα στιγμή -. αποδεικνύεται ότι είναι ένα συναρπαστικό παράθυρο στην ευημερία μας. Μπορεί να επηρεάζεται από τη συναισθηματική μας κατάσταση, καθώς και να την διαμορφώνει επίσης (την συναισθηματική μας κατάσταση)”, δήλωσε η Elissa Epel, PhD , αναπληρώτρια καθηγήτρια της ψυχιατρικής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

 «Στο υγιές δείγμα μας, οι άνθρωποι που αναφέρουν ότι είναι περισσότερο εστιασμένοι στις τρέχουσες δραστηριότητές τους τείνουν να έχουν μεγαλύτερα τελομερή. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο γενική ή σημαντική είναι αυτή η σχέση.”

Συνεχίζοντας, η Epel, μαζί με την Eli Puterman, PhD, ψυχολόγο στο UCSF Τμήμα Ψυχιατρικής, και οι συνεργάτες τους αναπτύσσουν μια σειρά από μαθήματα για την προώθηση πιο συνειδητής εστίασης στο παρόν, για να δουν εαν η παρέμβαση αυτή προστατεύει την συντήρηση των τελομερών ή ακόμη και εάν τα επιμηκύνει.

Στην παρούσα μελέτη, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι είχαν την τάση το μυαλό τους να περιπλανιέται, και μετρήθηκαν για τυχόν πτυχές ψυχολογικής δυσφορίας και ευημερίας. Το δείγμα ήταν ιδιαίτερα μορφωμένο και ήταν σε κοντινό φάσμα χρονολογικής ηλικίας αλλά και ψυχολογικού στρες (οι περισσότεροι είχαν χαμηλή ένταση), πράγματα τα οποία μπορεί να έχουν συμβάλει στη δυνατότητα να ανιχνευθεί αυτή η σχέση, είπε η Epel.

Η μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει την κατάσταση της εγρήγορσης με το μήκος των τελομερών και τον έλεγχο του άγχους και της κατάθλιψης, είπε η Epel. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει δεσμoύς μεταξύ του μήκος των τελομερών και ιδιαίτερους τύπους άγχους και κατάθλιψης. Δεδομένου ότι η μελέτη αυτή βασίστηκε σε απλές δηλώσεις κατάστασης εγρήγορσης, θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες απευθείας μέτρησης της εγκεφαλικής δραστηριοτητας.

«Τώρα έχουμε αποδείξεις για ένα νέο τύπο θεραπείας από την οποία το DNA μπορεί να επηρεαστεί και να επαναπρογραμματιστεί ανάλογα με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, χωρίς φυσικά την τροποποίηση ενός μόνο γονιδίου,” δήλωσε η καθηγήτρια και γενετίστρια Karina Mika.

«Αυτή η μελέτη ήταν ένα πρώτο βήμα και δείχνει ότι αξίζει να ψάξω για την κατανόηση της σχέσης μεταξύ της νοητικής περιπλάνησης και της υγείας των κυττάρων για να αποκτήσουμε μια καλύτερη κατανόηση για το εάν υπάρχει αιτιότητα και αναστρεψιμότητα”, δήλωσε η Epel. “Για παράδειγμα, η μείωση της νοητικής περιπλάνησης προωθεί την καλύτερη υγεία των κυττάρων; Ή είναι αυτές οι σχέσεις απλώς αντανακλάσεις κάποιου υποκείμενου μακροχρόνιου χαρακτηριστικού ενός προσώπου;”

«Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν την πιθανότητα ότι η στάση της αποδοχής των αρνητικών εμπειριών μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που προωθεί τη μεγαλύτερη ικανότητα του να βρισκόμαστε στο παρόν – να αντιμετωπίζουμε ομαλά τις τρέχουσες εμπειρίες μας χωρίς να αποφεύγουμε τις δυσάρεστες πτυχές των καθημερινών εμπειριών», είπε.

“Μια σειρά από θεωρίες που αφορούν τον συγκινησιακό τομέα δείχνει ότι η αύξηση της προσοχής στο παρόν οδηγεί σε λιγότερη καταπίεση των αρνητικών συναισθημάτων, και ως εκ τούτου σε μικρότερο φαινόμενο της νοητικής αναπήδησης σε παρελθούσες καταπιεσμένες συγκινησιακές καταστάσεις”, δήλωσε ο Wendy Berry Mendes, PhD, αναπληρωτής καθηγητής και και συν-συγγραφέας της μελέτης αυτής. “Εναλλακτικά, ο έλεγχος της προσοχής μπορεί να μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε τα συναισθήματα με έναν πιο εποικοδομητικό τρόπο, αυτό που ονομάζουμε« θετικές επανεκτιμήσεις. Τέτοιες μορφές σκέψης έχουν συνδεθεί με υγιείς φυσιολογικές καταστάσεις. “

“Κατά τη διάρκεια πολλών χιλιετιών οι νόες και η φυσική μας ύπαρξη έχουν γίνει μηχανές του χρόνου προγραμματισμένα να γεράσουν και να λήξουν, αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό», είπε η Mika. “Το να μην γερνάς θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή της συναισθηματικής μας κατάστασης και του τρόπου που σκεφτόμαστε», κατέληξε.

Η έρευνα για τα τελομερή και το ένζυμο που τα δημιουργεί, καθοδηγήθηκε από τρεις Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των Μπλάκμπερν, ο οποίος συν-ανακάλυψε το ένζυμο της τελομεράσης, το 1985. Οι επιστήμονες αυτοί έλαβαν το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας / Ιατρικής το 2009 για το έργο αυτό.

Πηγή :heraklion1.blogspot.gr,  http://www.armonikizoi.com/2013/telomeres


 Δειτε και το αρθρο:














Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Eνσταλάξεις συναισθηματων και γνωσεων.







Διαβάζοντας το κείμενο της εικόνας και λέγοντας ναι, δίνετε την άδειά σας για να γίνει η ενστάλαξη και να διδαχτούν τα κύτταρά σας αυτήν τη γνώση.
Ας κάνουμε μια σημαντική ενστάλαξη.
Αυτήν της πληρότητας και πως είναι η αίσθησή της.
Πείτε ναι και το σώμα σας θα διδαχτεί αυτήν τη γνώση.
Έτοιμοι;




Το ThetaHealing εκτός από τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε αρνητικές πεποιθήσεις με τις αντίστοιχες θετικές τους, μας επιτρέπει να ενσταλάξουμε συναισθήματα ή γνώση που πιθανότατα δεν έχουν βιωθεί ποτέ, όπως να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας τη στιγμή που τα βιώνουμε. 

Ξέρετε πως να εμπιστεύεστε και να αγκαλιάζετε το άγνωστο; Διαβάζοντας το κείμενο της εικόνας και λέγοντας ναι, δίνετε την άδειά σας για να γίνει η ενστάλαξη και να διδαχτούν τα κύτταρά σας αυτήν τη γνώση.






















































.