FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ενεργο-Πληροφοριακό Πεδίο






Όλοι μας λίγο πολύ αναρωτιόμαστε συχνά: γιατί είμαι συνέχεια άρρωστος, όταν οι άλλοι δείχνουν τόσο υγιείς; Γιατί σ’εμένα δεν έρχεται η επιτυχία, ενώ οι άλλοι τα καταφέρνουν εύκολα και  γρήγορα; Και γενικά, πώς να ξεφύγω από τα προβλήματα και τις σκοτούρες που με ταλαιπωρούν; Τι είναι αυτό που κρατάει τον άνθρωπο μακρυά από την πλήρη ικανοποίηση και την απόλυτη υγεία;

Είναι πιθανό να δοκιμάσατε ήδη όλα τα δυνατά και πιθανά μέσα για την αποκατάσταση της υγείας σας. Πήρατε πολύ ακριβά φάρμακα, απευθυνθήκατε στους καλύτερους γιατρούς για να θεραπευθείτε. Προσπαθήσατε - αρκετές φορές και χωρίς επιτυχία – να πιάσετε μια δουλειά με πολύ καλό μισθό, για να διορθώσετε επι τέλους την οικονομική σας κατάσταση. Και τι δεν κάνατε για να φτιάξετε τις σχέσεις μέσα στην οικογένειά σας! Μα κανένα αποτέλεσμα, έτσι;

Μην απελπίζεστε και μη νομίζετε πως είστε οι μόνοι. Έτσι νιώθει η πλειοψηφία των ανθρώπων, αν και δεν το παραδέχονται όλοι. Όλες αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις δημιουργούνται μόνον επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ξέρει το σημαντικότερο: Ο δρόμος για την υγεία, την ευτυχία και την επιτυχία είναι ανοικτός για τον καθένα, αλλά συνήθως δεν τον βλέπουν. Αρκεί μόνο να πατήσουν σ’αυτόν τον δρόμο και οι ασθένειες, οι δυσάρεστες καταστάσεις και τα προβλήματα θα υποχωρήσουν. Η ζωή θ’αρχίσει να λάμπει μόνο με χαρούμενα χρώματα.

Πριν απ’όλα, πρέπει να καταλάβετε γιατί σ’ένα συνηθισμένο άνθρωπο δεν έρχονται όλα τόσο απλά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσπάθειες, γενικά, στη σύγχρονη κοινωνία – αλλά και σ’όλες τις κοινωνίες στο παρελθόν – επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επίτευξη οικονομικών στόχων. Η κοινωνία δεν δίνει καμμιά προσοχή στο ίδιο το άτομο και στη διαδικασία της εσωτερικής του ανάπτυξης.

Μπορούμε να παρομοιάσουμε τον άνθρωπο μ’έναν φυλακισμένο που ψάχνει έξοδο προς την ελευθερία, προς το πραγματικό νόημα της ζωής, προς την υγεία. Το μόνο, όμως, που συναντά είναι οι τοίχοι της φυλακής του. Η φυλακή αυτή μοιάζει με σπίτι με πάρα πολλά δωμάτια. Έτσι, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, αφού ο φυλακισμένος μπορεί να ανοίξει τη μια πόρτα μετά την άλλη και να περάσει από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Δεν ξέρει, όμως, πως όσες πόρτες κι αν ανοίξει, μπορεί ακόμη και να πεθάνει χωρίς ποτέ να έχει δει το φως, χωρίς να έχει εισπνεύσει ούτε μια φορά καθαρό αέρα.

Κρίνετε μόνοι σας! Ο άνθρωπος έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα τεχνολογικής προόδου, νομίζοντας πως θα άνοιγε ο δρόμος προς την ευτυχία και τη γενική ευδαιμονία, κι όμως δεν έγινε έτσι. Η τεχνολογική πρόοδος αποδείχτηκε μια ακόμη πόρτα προς άλλο ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ο άνθρωπος υπέταξε τη φύση, βγήκε στο διάστημα, έφτασε ως τη Σελήνη… Και λοιπόν; Τι άλλαξε γι αυτόν στη Γη; Έπαψαν να υπάρχουν προβλήματα στη ζωή του; Έγινε ευτυχισμένος και υγιής; Τίποτα τέτοιο. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια που ήταν και πριν από εκατό χρόνια. Κι επι πλέον προστέθηκαν κι άλλα, με τη μορφή ανίατων ασθενειών όπως το AIDS, η γέννηση όλο και περισσοτέρων άρρωστων παιδιών, οι οικολογικές καταστροφές, οι πόλεμοι, τα πραξικοπήματα, η τρομοκρατία και η βία, η αύξηση της θνησιμότητας από εμφράγματα και εγκεφαλικά…

Είναι αδιέξοδο και να γιατί. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, ο υλικός κόσμος της 3ης διάστασης, είναι μόνο ένα προσωρινό στάδιο, το οποίο πρέπει ο καθένας μας να περάσει. Από αυτόν όμως, δεν είναι δυνατό να περιμένουμε πλήρη και πραγματική ευτυχία, ούτε να μάθουμε το αληθινό νόημα της ζωής. Ο άνθρωπος που θέλει να βρει όλα αυτά στον υλικό κόσμο, μοιάζει με χρυσαλίδα που χτυπιέται και ξαναχτυπιέται πάνω στο τζάμι, και το μόνο που καταφέρνει είναι να τσακίσει τα φτερά της. Κι όμως, δεν βλέπει το ανοικτό παραθυράκι δίπλα της.

Ναι, στη φυλακή μας υπάρχει αυτό το ανοικτό παράθυρο, που αν δεν το ψάξεις, θα είσαι πάντα στο σκοτάδι και στο κενό. Ο πολύπαθος φυλακισμένος, ο άνθρωπος, δεν το βλέπει καθώς είναι απασχολημένος με το άνοιγμα όλο και περισσότερων θυρών, χωρίς να καταλαβαίνει τι υπάρχει πίσω τους. Απ’αυτό το παράθυρο είναι ανοικτός ο δρόμος προς την ελευθερία. Απ’αυτό το παράθυρο θα γνωρίσετε την αληθινή ουσία του κόσμου. Θα καταλάβετε ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν είναι καθόλου έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε. Θα πειστείτε πως ο κόσμος γύρω σας είναι διαποτισμένος με ενέργεια. Πως η ουσία του κόσμου είναι ενεργο-πληροφοριακή. Πως η δική σας αληθινή ουσία δεν ανήκει στον στέρεο, υλικό κόσμο, στον οποίο ζει το φυσικό σας σώμα. Πως οι στόχοι μας μπορούν πολύ εύκολα να επιτευχθούν, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο.

Εκείνο που ονομάζουμε συνείδηση, δεν ανήκει στην 3η διάσταση, δεν είναι υλικό σώμα. Η συνείδηση ανήκει στον ενεργο-πληροφοριακό κόσμο. Πρωταρχικό θεμέλιο όλης της ζωής είναι το ενιαίο ενεργο-πληροφοριακό πεδίο του Σύμπαντος. Η συνείδηση του κάθε ανθρώπου είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του ενιαίου ενεργο-πληροφοριακού πεδίου. Η αιτία όλων των ασθενειών μας, των βασάνων και των προβλημάτων μας, δεν βρίσκεται καθόλου μέσα στο φυσικό σώμα, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί. Η αιτία αυτή βρίσκεται στις ενεργειακές συντεταγμένες μας. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στη λανθασμένη κυκλοφορία της ενέργειας, της ενέργειας εκείνης που είναι η αληθινή ουσία του ανθρώπου.

Αν είστε άρρωστοι και κανένας γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η ενεργο-πληροφοριακή σας οντότητα απαιτεί επίμονα την προσοχή σας. Απαιτεί να ρυθμίσετε, επιτέλους, την κυκλοφορία της ενέργειάς σας, να την καθαρίσετε και να την απελευθερώσετε από τα παθολογικά βραχυκυκλώματα.

Σήμερα, η κοινωνία αρνείται γενικά την ενεργο-πληροφοριακή ουσία του κόσμου. Επειδή όμως, αυτό μπορεί να μας δείξει το δρόμο προς την ελευθερία, την υγεία και την κατάκτηση του πλήρους νοήματος της ζωής, σε πολλές χώρες ασχολούνται πολυάριθμες ομάδες με αυτό το ζήτημα, με τις ευλογίες ή την ανοχή των κυβερνήσεων.

Όταν θα είστε σε θέση να κατανοήσετε, να νιώσετε και να δεχτείτε την αληθινή σας ουσία, η ζωή θα γίνει τελείως διαφορετική. Θα μάθετε να ελέγχετε την ενέργειά σας, να τη ρυθμίζετε εσείς οι ίδιοι, να απαλλάσεστε από τις ζημιογόνες ενεργειακές σχέσεις που σας προκαλούν τις αρρώστιες. Θα ενεργοποιήσετε ικανότητες που ήδη έχετε μέσα σας, από τις οποίες τώρα χρησιμοποιείτε ένα πολύ μικρό μέρος τους. Θα ενδυναμωθείτε και θα κερδίσετε υγεία, τύχη, επιτυχία, όλα αυτά που τώρα επιδιώκετε, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες  με πενιχρά αποτελέσματα. Θα επιτύχετε ακόμη κι εκείνα που τώρα σας φαίνονται απίθανα: την ικανότητα να προβλέπετε γεγονότα και να κατευθύνετε τη μοίρα. Όταν λοιπόν, επιτύχετε όλα αυτά, θα σημαίνει ότι ανεβήκατε ένα σκαλί ψηλότερα στην ανάπτυξή σας.

Από το βιβλίο «Θωρακίστε την Υγεία σας» του Dmitri Verischagin
 http://yoga-notia-proastia.blogspot.gr/












.

Δημιουργείτε την πραγματικότητά σας ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνετε ότι το κάνετε.

 

Είστε ο συνειδητός δημιουργός της πραγματικότητάς σας.


Ποιος δημιουργεί την πραγματικότητά σας; Μήπως ο περιπτεράς; Όχι βέβαια! Μήπως η κυβέρνηση ή ο εργοδότης σας; Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα ταχθούν με αυτή την άποψη. Έτσι, όλες οι προσπάθειές τους (όταν εκδηλώνονται) πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να επηρεάσουν την κυβέρνηση με συλλαλητήρια, απεργίες κλπ.

 Ομως όλα αυτα είναι αντίδραση, κατανοητή μεν αλλά αντίδραση. Το αντίθετο της δράσης.

Η αλήθεια που με μυστήριο τρόπο διαφεύγει χιλιετηρίδες τωρα από τον μέσο άνθρωπο είναι ότι αυτός ο ίδιος δημιουργεί την πραγματικότητά του. Δημιουργείτε την πραγματικότητά σας ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνετε ότι το κάνετε. Αυτό είναι ένας Συμπαντικός Νόμος που λειτουργεί πάντα είτε τον πιστεύετε είτε όχι. Η γενική θλιβερή διαπίστωση είναι ότι οι άνθρωποι δημιουργούν με ένα είδος αυτόματου πιλότου (by default). 

Όταν έχετε επίγνωση για τις σκέψεις σας, και τις εκπέμπετε σκόπιμα, τότε είστε ο συνειδητός δημιουργός της πραγματικότητάς σας.

Κάπου στα Ευαγγέλια αναφέρεται, «Ζητείστε και θα σας δοθεί». Ζητάτε μέσω της προσοχής σας, μέσω των επιθυμιών σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε λέξεις. Είναι αρκετό να το νιώσετε μέσα σας. Θέλω αυτό! Θαυμάζω αυτό! Εκτιμώ αυτό κ.ο.κ. Αυτή η επιθυμία είναι η αρχή κάθε έλξης. Ποτέ δεν κουράζεστε με την διεύρυνση ή τη δημιουργία, καθώς δεν υπάρχει τέλος στις νέες ιδέες επιθυμιών που ρέουν ακατάπαυστα. Με κάθε νέα ιδέα για κάτι που θα θέλατε να βιώσετε, να αποκτήσετε ή να γνωρίσετε …θα έλθει η υλοποίησή της. 

Αρκεί να μην μπλοκάρετε την παραλαβή του δώρου που ζητήσατε μέσω αμφιβολίας, ανυπομονησίας ή θεωρώντας ότι δεν το αξίζετε. Μόνο εσείς μπορείτε να μπλοκάρετε την υλοποίηση, κανένας άλλος. Και σίγουρα όχι ο Θεός.

Ο Θεός δεν θα φτωχύνει αν σας κάνει τη χάρη που ζητήσατε. Ως παντο-δύναμος μπορεί να εκπληρώσει κάθε επιθυμία σας. Μη ξεχνάτε ότι είστε πλασμένοι από το ίδιο υλικό, άρα έχετε τις ίδιες δυνατότητες. Μη γνωρίζοντας όμως ότι είστε Θεοί, μένετε σε κατάσταση άγνοιας κι αποδυνάμωσης. Για την ακρίβεια έχετε παραδώσει αμαχητί τη δύναμή σας σε άλλους. Διαβάζοντας όμως αυτές τις γραμμές δεν μπορείτε πια να δικαιολογείστε ότι κανείς δεν βρέθηκε να σας  το πει.

Λάβετε υπ’όψη σας ότι εδώ στην 3η Διάσταση υπάρχει εγκατεστημένος, για λόγους ασφαλείας, ένας μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης. Έτσι, από τη στιγμή που σκεφτείτε κάτι μέχρι να υλοποιηθεί, κυλάει ένα χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, στη διάρκεια του οποίου το σύμπαν είναι σαν να τεστάρει κατά πόσο η επιθυμία σας παραμένει στην ίδια δόνηση. Αν δεν κάνετε κάτι ώστε να ακυρωθεί, τότε πραγματοποιείται. Αν όμως επιτρέψετε στην αμφιβολία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα να μπουν στο παιχνίδι, η υλοποίηση αναβάλλεται.

Αυτό που ισχύει για τις επιθυμίες, ισχύει όμως και για τους φόβους. Έτσι αν δεν υπήρχε η χρονο-καθυστέρηση θα πραγματοποιούνταν αυτόματα κι αυτοί, με αποτέλεσμα καταστροφικό για μας και τον πλανήτη. Π.χ. αν φοβάστε συστηματικά ότι θα σας αρπάξουν την τσάντα, στο τέλος θα σας την αρπάξουν. Τότε θα πείτε, «τόλεγα εγώ ότι θα μου την αρπάξουν…!» Κλασσική περίπτωση αυτό-επαληθευόμενης προφητείας. Αφού λοιπόν, ό,τι πείτε θα γίνει, γιατί δεν διαλέγετε κάτι καλό, κάτι που να το θέλετε; Γιατί αυτή η απίστευτη εμμονή στο αρνητικό;


Σουάμι Σεβαράτνα - Yogaspirit
Βιβλιογραφία: Abraham Hicks "Ask and it is Given" , Steve Rother & the Group "RE-MEMBER, a Handbook for Human Evolution"












.