FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ ΚΑΡΛΟΣ-Tensegrity - Μαγικα περασματα.







Η Tensegrity είναι μία σειρά από κινήσεις, αποκαλούμενες επίσης και Μαγικά Περάσματα, οι οποίες ανακαλύφθηκαν αρχικά από τους σαμάνους του Αρχαίου Μεξικού και έγιναν ευρύτερα γνωστές στον υπόλοιπο κόσμο από τον Κάρλος Καστανέντα.

Ο όρος Tensegrity προέρχεται από την αρχικτεκτονική και αποτελείται από τις λέξεις ένταση - tension και ακεραιότητα - integrity.

Μια δομή Tensegrity αποτελείται από δομικά στοιχεία τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω ισορροπημένων δυνάμεων έντασης και συμπίεσης. Όλα τα δομικά στοιχεία συνεισφέρουν στην συνολική ενότητα του συνόλου, με αποτέλεσμα η δομή να προσαρμόζει το σχήμα και την μορφή της διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητά της χωρίς να διαλύεται.

Στην περίπτωση των μαγικών περασμάτων, η Tensegrity αναφέρεται στην διαδοχική ένταση και χαλάρωση των τενόντων και των μυών, καθώς και των ενεργειακών τους αντίστοιχων, με έναν τρόπο ο οποίος συνεισφέρει στην συνολική ακεραιότητα του σώματος σε ένα φυσικό και ενεργειακό σύνολο.


























ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ ΚΑΡΛΟΣ

Ο εθνολόγος και συγγραφέας Κάρλος Καστανέντα γεννήθηκε στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας το 1931 και πέθανε το 1998. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Το 1968, πραγματοποιώντας εθνογραφική έρευνα σχετικά με την καλλιέργεια και τη χρήση παραισθησιογόνων φυτών από τους ιθαγενείς του Βορείου Μεξικού, γνωρίστηκε με τον δον Χουάν, μάγο της φυλής των Γκάικι, και μυήθηκε στα μυστικά της φυλής μαθητεύοντας κοντά του για δέκα χρόνια. 

Η εμπειρία του αυτή αποτέλεσε τη βάση της διδακτορικής του διατριβής (1972) και δημοσιεύτηκε σε 3 τόμους:
Η Διδασκαλία του Δον Χουάν, Μια ξεχωριστή πραγματικότητα, Ταξίδι στο Ιξτλάν,
στους οποίους αναλύει το σύστημα γνώσης των ιθαγενών, που προϋποθέτει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.
Αλλα έργα του είναι: Ιστορίες Δύναμης, Ο Δεύτερος Κύκλος της Δύμαμης, Το Δώρο του Αετού, Εσωτερική φλόγα, Η Δύναμη της Σιωπής, Η Τέχνη του Ονείρου.





"Πρέπει λοιπόν να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ένας δρόμος είναι ένας δρόμος, τίποτε παραπάνω. Αν αισθάνεσαι πως δεν πρέπει να τον ακολουθήσεις, δεν πρέπει να μείνεις σ' αυτόν ότι κι αν συμβεί. Για να έχεις όμως μια τέτοια διαύγεια πρέπει να ζεις πειθαρχημένη ζωή. Μόνο τότε θα καταλάβεις πως ένας δρόμος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας δρόμος και πως δεν προσβάλλεις ούτε τον εαυτό σου ούτε κανέναν άλλο αν τον παρατήσεις εφόσον αυτό σου λέει να κάνεις η καρδιά σου.
Αλλά η απόφαση σου, ν' ακολουθήσεις ή να παρατήσεις αυτό το δρόμο δεν πρέπει να βασίζεται στον φόβο ή στη φιλοδοξία. Σε προειδοποιώ. Εξέταζε το κάθε μονοπάτι με προσοχή και περίσκεψη. Δοκίμασε το όσες φορές νομίζεις πως χρειάζεται. Κι έπειτα κάνε στον εαυτό σου και μόνο στον εαυτό σου μια ερώτηση.
Είναι μια ερώτηση που μόνο ένας γέρος άνθρωπος μπορεί να κάνει. Ο ευεργέτης μου μου μίλησε γι' αυτήν όταν ήμουν πολύ νέος. Αλλά το αίμα μου έβραζε τότε πάρα πολύ για να την καταλάβω. Τώρα όμως την καταλαβαίνω. Θα σου πω ποια είναι:
Έχει αυτό το μονοπάτι καρδιά; Όλα τα μονοπάτια είναι ίδια. Δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχουν μονοπάτια που περνάνε μέσα απ' τους θάμνους ή που οδηγούν μέσα στους θάμνους. Στη ζωή μου μπορώ να πω πως έχω διασχίσει μεγάλους, πολύ μεγάλους δρόμους αλλά δε βρίσκομαι πουθενά. Η ερώτηση του ευεργέτη μου αποκτάει τώρα νόημα.

Έχει αυτό το μονοπάτι καρδιά;

Αν έχει, το μονοπάτι είναι καλό. Αν όχι είναι άχρηστο. Και οι δύο δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, αλλά ο ένας έχει καρδιά, ο άλλος όχι. Ο ένας είναι φτιαγμένος για χαρούμενο ταξίδι. Όσο καιρό τον ακολουθείς γίνεσαι ένα μαζί του. Ο άλλος θα σε κάνει να βλαστημήσεις τη ζωή σου. Ο ένας σε κάνει δυνατό, ο άλλος σου αφαιρεί τη δύναμη."

 

πηγη : the-law-of-4l.blogspot.com , αβατον








Ένα απόγευμα, η Φλορίντα Ντόνερ-Γκράου, ο Κάρλος Καστανέντα και μια μικρή ομάδα μαθητευόμενων μαζεύτηκαν σε ένα στούντιο στην Σάντα Μόνικα για να ασκηθούν στα μαγικά περάσματα και να εμβαθύνουν στην συσχέτιση τους με την ενέργεια του ήλιου και της σελήνης.

Κάποια στιγμή, η Φλορίντα Ντόνερ-Γκράου καθοδήγησε τους διασκορπισμένους στο δωμάτιο, μαθητευόμενους αναδιατάσσοντας τις θέσεις τους σε μια συγκεκριμένη δομή: σε ζευγάρια, κάποιοι με το ίδιο φύλλο και κάποιοι με το αντίθετο, ο ένας καθιστός και ο άλλος όρθιος από πάνω του.



«Τι αισθάνεστε σε αυτές τις στάσεις,» Ένευσε ο Κάρλος Καστανέντα με ένα χαμόγελο.


«Αισθάνομαι ακαταμάχητη,» είπε μια νεαρή που κάθονταν στο πάτωμα μπροστά από μια άλλη γυναίκα που στέκονταν από πάνω της. «Αισθάνομαι σαν παιδί μπροστά στην μητέρα μου!»


«Αισθάνομαι προστατευμένος και ότι με αγαπούν,» δήλωσε ένας νεαρός στα πόδια μιας νεαρής. «αισθάνομαι ότι δεν θέλω να φύγω ποτέ!»


«Και 'γω αισθάνομαι ισχυρός και ότι με σέβονται, « δήλωσε ένας νεαρός στεκόμενος πάνω από έναν άλλο άνδρα.


«Και 'γω αισθάνομαι αδύναμος όπως μπροστά στον πατέρα μου,» είπε ο παρτενέρ του που κάθονταν στο πάτωμα. « στην πραγματικότητα θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που καθόμουν στο βραδινό τραπέζι μπροστά στον πατέρα μου, που μου έλεγε ότι έχω κάνει κάτι λάθος.»


«Θαυμάσια!» αναφώνησε ο Κάρλος Καστανέντα τρίβοντας τα χέρια του χαιρέκακα. «όπως ήσουν στο δείπνο τότε είσαι στην ζωή τώρα!»


«Μπαίνοντας σε αυτές τις στάσεις μπορείς να δεις πως δρούσες τότε και πώς τώρα μπροστά στην ‘εξουσία’ – έχοντας την η όχι, υπό την προστασία της η όχι – λέγοντας σου κάποιος τι να κάνεις, η δίνοντάς σου την άδεια να ενεργήσεις.»


« Σαν παιδιά.» πρόσθεσε η Φλορίντα Ντόνερ-Γκράου, « είμαστε εξαρτημένοι, δεν έχουμε επιλογές. Αφομοιώνουμε από το περιβάλλον μας, μιμούμαστε αυτό που βλέπουμε, αυτό που ακούμε και αισθανόμαστε. Και συχνά , μεγαλώνοντας ακολουθούμε μονοπάτια που μπορεί να μην είναι δικά μας.»


«Και πώς ακολουθούμε τα δικά μας μονοπάτια, τα δικά μας όνειρα?» τσίριξε ένας ένθερμος μαθητευόμενος άνδρας.


«Ένα κλειδί είναι να ξέρετε ότι ο καθένας από τους γονείς σας, σας έχει δώσει – ορατά και αόρατα, σκοτάδι και φως.» συνέχισε η Φλορίντα, «χωρίς κριτική χωρίς περιφρόνηση αποδεχόμενοι αυτές τις αξίες μέσα στον εαυτό σας ως δικές σας.»


«Με αυτή την επίγνωση μία άλλη άποψη του εαυτού – το μυστήριο, το ανεξήγητο – έρχεται. Μετά η εξέλιξη είναι δυνατή - εξέλιξη πέρα από την ‘εξουσία’ της οικογενειακής γραμμής προς την κατεύθυνση του να γίνεις ο ‘συνδημιουργός’ μαζί με το πνεύμα, καινούριων ονείρων που σχετίζονται με το τώρα!»

http://www.tensegrity.gr/


 




 

Συνειδητό ονείρεμα

Συνειδητό ονείρεμα ονομάζουμε εκείνη την κατάσταση στην οποία ο ονειρευόμενος γνωρίζει απόλυτα ότι ονειρεύεται και μπορεί να επηρεάσει, αν το θέλει, την έκβαση και το περιεχόμενο του ονείρου του. Είναι να γνωρίζουμε συνεχώς ότι ονειρευόμαστε αντιμετωπίζοντας οποιοδήποτε τρομαχτικό κίνδυνο, εφιάλτη ή κάποιο στοιχείο του ονείρου παρουσιασθεί μπροστά μας αναγνωρίζοντας με κατανόηση την απατηλότητα του. 

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συνειδητά τους κινδύνους χρησιμοποιώντας όπλα της φαντασίας μας καθώς και υπερφυσικές δυνάμεις ενώ μπορούμε να υπερβούμε νόμους της φύσης, όπως είναι η βαρύτητα, αρκεί να το θελήσουμε. Μια τέτοια εμπειρία, στην οποία είμαστε πλήρως παρόντες χωρίς να αγόμαστε και φερόμαστε από το περιεχόμενο του ασυνείδητου μας, είναι πολύ πιο ζωντανή και πλήρης από τις συνηθισμένες καθημερινές εμπειρίες μας και δύσκολα μπορούμε να τη θεωρήσουμε σαν μη πραγματική.
Ο έλεγχος που μπορούμε να έχουμε στα όνειρα μας και η ελευθερία με την οποία μπορούμε να κινηθούμε μέσα σε αυτά, επιλέγοντας οι ίδιοι τη ροή που θα ακολουθήσουν, μας δίνει ένα αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης, ενώ συγχρόνως μας βοηθά να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας.
Οτιδήποτε, δεν μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι, επειδή μας εμποδίζουν οι φυσικοί και οι κοινωνικοί νόμοι, μπορούμε να το κάνουμε άνετα σε ένα συνειδητό όνειρο στο οποίο οι δυνατότητες μας είναι άπειρες. 

Στη Δύση, το συνειδητό ονείρεμα έγινε αποδεκτό από τους επιστήμονες τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ στις ανατολικές χώρες όπως στην Ινδία και στο Θιβέτ, η ικανότητα αυτή του ανθρώπου αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής τους εδώ και αιώνες. Πολλοί σαμάνοι αναφέρουν ότι έχουν αποκτήσει τις ικανότητες της διόρασης και της θεραπείας μέσω επισκέψεων σε "πνευματικούς" κόσμους, με συνειδητό ονείρεμα. 

Από μια άλλη άποψη ο μυστικιστής χρησιμοποιεί το συνειδητό ονείρεμα για να αφυπνιστεί και να συνειδητοποιήσει έτσι την ψευδαισθητική φύση όλων των φαινομένων, τόσο του ύπνου όσο και της "εγρήγορσης". Η αφύπνιση αυτή δεν σημαίνει την απάρνηση και την απόρριψη του κόσμου και την απόσυρση μας σε μια μηδενιστική κατάσταση, αλλά τη συμμετοχή μας στα πράγματα με τη σύγχρονη όμως αναγνώριση της ψευδαισθητικής και ονειρικής φύσης των φαινομένων.

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος (Από το βιβλίο : Το Συνειδητό Ονείρεμα)