FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Γιν – Γιανγκ. Κάθε σημείο για να είναι πλήρες, πρέπει να έχει το αντισημείο του.





Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι Κινέζοι ονόμασαν αυτές τις αρχέγονες δυνάμεις Γιν και Γιανγκ.


Η αλληλεπίδραση αυτών των ενεργειών παράγει όλη τη Δημιουργία. Το θηλυκό Γιν γονιμοποιείται ακατάπαυστα από το αρσενικό Γιανγκ και παράγει τις μυριάδες μορφές ζωής.


Σε όλο το σύμπαν, οι δυνάμεις Γιν και Γιανγκ εκδηλώνονται σαν πολικότητες. Για να υπάρξει κάτι, πρέπει να έχει και το αντίθετό του ή το «αντισημείο» του.


Αν η μία πλευρά αυτής της πολικότητας πάψει να υπάρχει, παύει να υπάρχει και η άλλη. Αυτός ο θεμελιώδης κανόνας έχει εφαρμογή στα πάντα.


Μπορούμε να εκπνεύσουμε μόνο αν εισπνεύσουμε, και αν πάψει το ένα, παύει και το άλλο. Χαρη στο εσωτερικό υπάρχει το εξωτερικό, χάρη στη μέρα υπάρχει η νύχτα, χάρη στο φως υπάρχει η σκιά, η γέννηση οδηγεί στο θάνατο, η γυναίκα οδηγεί στον άντρα κ.λ.π.


Έτσι οι δύο πολικότητες είναι πάντα εναλλάξιμες. Κάθε σημείο για να είναι πλήρες, πρέπει να έχει το αντισημείο του.







Το Γιν είναι:


Θηλυκό, Η γη, Η νύχτα , Σεληνόφως, Σκοτάδι, Εισπνοή, Ανάπαυση, Ηρεμία, Θάνατος, Διάστημα, Απαλό, Ψυχρό, Χειμώνας, Νερό, Υποχωρητικό, Σκιά, Να είσαι.



Το Γιανγκ είναι:


Αρσενικό, Ηλιόφως, Η ημέρα, Λαμπρότητα, Δραστηριότητα, Εκπνοή, Καλοκαίρι, Κίνηση, Ζωή, Θόρυβος, Σκληρότητα, Θερμότητα, Δύναμη, Επέκταση, Βουνό, Ουρανός, Να κάνεις.


Η ισορροπία που υπάρχει στο σύμπαν γύρω μας, είναι αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα σε ζεύγη πολικότητας (σημεία και αντι-σημεία).

Αφού τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, το Γιν και το Γιανγκ υπάρχουν επίσης σε λανθάνουσα κατάσταση στα αντίστοιχα αντισημεία τους.

Αυτό συμβολίζεται από τη λευκή βούλα στο σκοτεινό σχήμα του Γιν και τη μαύρη βούλα στο λευκό σχήμα του Γιανγκ. Καθένας από τους δύο πόλους εμπεριέχει ήδη το σπόρο του αντισημείου του.....

Σε μια ιδανική περίπτωση, οι δύο αυτές ενέργειες γύρω μας και μέσα μας θα πρέπει να βρίσκονται σε μια κατάσταση ισορροπίας. Τότε όλα γίνονται ομαλά και ευνοϊκά. Όταν όμως χάνουν το συγχρονισμό τους, αρχίζουν τα προβλήματα και εμφανίζονται δυσκολίες....