FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το Φως-Ζωντανό Πνεύμα-Ουσία του Σύμπαντος-του ίδιου του Θεού. Απλές καθημερινές ασκήσεις εργασίας με το Φως / από τον Ο. Μ. Aïβάνχωβ.


 
Είναι στους κόλπους του Φωτός που θα γευτείτε την πληρότητα...


Δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά υπάρχει ένα μικρό μέρος από τον εαυτό σας, που κατοικεί στον Ήλιο. Η επιστήμη δεν κατόρθωσε ακόμη να μελετήσει πραγματικά τον άνθρωπο... Αυτό το μέρος του εαυτού μας, αυτή οντότητα που κατοικεί στον ήλιο, είναι το ανώτερό μας Εγώ.

Ο Ήλιος είναι μια θαυμάσια γη, που κατοικείται από τα πιο εξελιγμένα όντα, που διευθύνουν τους πλανήτες, και είναι οι δονήσεις αυτών των όντων που μετατρέπονται στο διάστημα σε θερμότητα και σε Φως.

Πάνω στον ίδιο τον Ήλιο βασιλεύει μια θερμοκρασία πολύ μέτρια. Μόνο που ποιός θα με πιστέψει; Ίσως τα παιδιά.

Θα πείτε πως μερικοί αστρονόμοι και φυσικοί μελετούν τον Ήλιο. Ναι, το ξέρω, είμαι ενήμερος για τις έρευνες που κάνουν οι επιστήμονες σε όλες τις χώρες, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες πολιτείες και την Σοβιετική ένωση.

...Όταν όμως μέμφομαι την επιστήμη ότι δεν ασχολείται με τον Ήλιο, θέλω να πω ότι δεν έχει ακόμη πραγματικά μελετήσει τι είναι το  Ηλιακό Φως και προπαντός πώς ο άνθρωπος μπορεί να εργαστεί με αυτό, να κατορθώσει να τον διεισδύσει για να εξαγνιστεί, να δυναμώσει, να ανανεωθεί.

Γιατί οι ακτίνες του Ήλιου που διεισδύουν στα βάθη των ωκεανών, (πράγμα που επιτρέπει σε ορισμένα ψάρια ειδικά εξοπλισμένα να τις συλλαμβάνουν και να τις διαχέουν), μπορούν επίσης να μας διαπεράσουν κι αν ξέρουμε πώς να τις δεχθούμε, μπορούν να βάλουν σε λειτουργία ορισμένα κέντρα, ν΄ ανάψουν ορισμένα φώτα που υπάρχουν μέσα μας από την Αιωνιότητα.

Το Φως είναι σαν ένας ωκεανός Ζωής που πάλλεται, που δονείται και μπορείτε να βυθιστείτε μέσα του για να κολυμπήσετε, να εξαγνιστείτε, να πιείτε, να τραφείτε... Είναι στους κόλπους του Φωτός που θα γευτείτε την πληρότητα.

Το Φως είναι η πρώτη υλοποίηση του Πνεύματος, είναι προστασία, τροφή, όργανο γνώσης του ανθρώπου, της φύσης και του Θεού, αλλά κυρίως μοναδικό μέσο πραγματικά αποτελεσματικό για να μετατραπούμε και να μετατρέψουμε τον κόσμο.

Δεν υπάρχει καλύτερη εργασία από την εργασία με το Φως.

Omraam Mikhaël Aïvanhov ''Προς έναν Ηλιοκεντρικό Πολιτισμό"





Απλές καθημερινές ασκήσεις εργασίας με το Φως.

Συγκέντρωση αρχικά στα χέρια, τους βραχίονες και διαδοχικά σε όλο το σώμα, πάνω στα κύτταρα του δέρματος που σαν τα στομάτια των φύλλων είναι εκατομμύρια, μέχρι να νιώσετε με την φαντασία, ότι σαν σφουγγάρι απορροφάτε από όλο το δέρμα μόρια, ακτίνες φωτός που έρχονται από τον Ήλιο, να φτάσετε να νιώσετε αυτήν την γλυκύτητα του φωτός στο δέρμα, να νιώσετε ότι τρέφεστε από το φυσικό φως, μέχρι και το νευρικό σύστημα, να νιώσετε ότι ο εγκέφαλος τρέφεται.

Πολύ συχνά καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και από δύο λεπτά τουλάχιστον, αυξάνετε την συχνότητα και την διάρκεια της άσκησης μέχρι να φτάσετε να νιώσετε το Φως πραγματικά.


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η συγκέντρωση στο Φως.

Ο εκπαιδευομενος διαλογίζεται στο Φως.

Συγκεντρώνει τον νου του στο Φως, Ιερή Ουσία του Ίδιου του Θεού, Δύναμη Κοσμική που δόμησε τα πάντα, φαντάζεται ότι Φως αναβλύζει από την Πηγή και σαν καταρράκτης ρέει από ψηλά, και διαπερνά όλα του τα σώματα, καθαρίζοντάς τα απ΄ότι ξένο προς την φύση του.

Περιβάλλεται, λούεται στο Φως, πάλλεται στη συχνότητά του, νιώθει ότι το εισπνέει .

Παρ΄ότι φαινομενικά πολύ απλή, είναι μιά άσκηση με πολλά οφέλη, καθώς δια του Φωτός ο άνθρωπος συνδέεται με τον Ανώτερο κόσμο, με τον Θεό, το Πνεύμα του ανθρώπου, είναι τμήμα Του. Άν είναι δύσκολο να φανταστείτε την Πηγή, φανταστείτε ότι το Φως έρχεται από τον Ήλιο. Ο Ήλιος είναι σύμβολο και εκδήλωση Θεού.

Ακόμα και αν έχετε πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, και οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η άσκηση μπορεί να γίνει πολύ συχνά, πολλές φορές την ημέρα,
από δυό λεπτά, τρία λεπτά αρχικά, να μπορείτε να κρατήσετε μιά σωστή καλή συγκέντρωση του νου ακόμη και μικρής διάρκειας, αλλά πολλές φορές. Αυξάνετε την διάρκεια της συγκέντρωσης σιγά σιγά, αλλά διατηρείτε μιά μεγάλη συχνότητα μέσα στην ημέρα.


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: 
Η συγκέντρωση σε κάθε ένα  από τα επτα χρώματα του φάσματος.

Η ίδια άσκηση, μπορεί να γίνει με κάθε 1 από τα 7 χρώματα του φάσματος. Όμως τότε χρειάζεται προσοχή να είναι στην φαντασία καθαρά τα χρώματα, ειδικά το κόκκινο. Άν έχετε ένα πρίσμα ή έναν κρύσταλλο και δείτε την λάμψη, τον χρωματισμό του φωτός, μπορείτε τότε να τον αναπαράγετε με την φαντασία.

Τα 7 χρώματα του φάσματος είναι εκδήλωση των 7 Πνευμάτων του Θεού, στο φυσικό επίπεδο, παντού στη φύση. Η συγκέντρωση με θαυμασμό και Ιερότητα, σε κάθε ένα από τα 7 χρώματα του Φάσματος, που είναι εκδήλωση των 7 Πνευμάτων, υποχρεωτικά δημιουργεί συνδέσεις με τα Πνεύματα τα ίδια.

Η άσκηση είναι να φανταστούμε με την μεγαλύτερη δυνατή καθαρότητα 1 από τα 7 χρώματα που νιώθουμε εκείνη την ώρα που ασκούμαστε ότι μας έλκει, και να συγκεντρωθούμε με το νου, να φανταστούμε ότι το Φως με το συγκεκριμένο χρώμα που επιθυμούμε εκείνη την ώρα, μας λούει και καθώς διαχέεται από ψηλά, μας εξαγνίζει.

Η απόχρωση δεν έχει σημασία, γιατί κάθε απόχρωση, αν δεν είναι 1 από τα 7 χρώματα του φάσματος ακριβώς όπως είναι στο φάσμα, αντιστοιχεί σε μιά Αρετή οπωσδήποτε, με την προϋπόθεση ότι τα χρώματα στο νου είναι καθαρά. Αρκεί να υπάρχει η καθαρότητα του χρώματος του Φωτός στο νου μας.

Omraam Mikhaël Aïvanhov







.