FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η μέθοδος καθρέπτης του σώματος. (The body mirror system of healing) του Μάρτιν Μπρόφμαν

Η μέθοδος καθρέπτης του σώματος είναι μία τεχνική, μία μέθοδος, μια σειρά εργαλείων που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτά τα εργαλεία μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ του σώματός μας, της συνείδησής μας και της ζωής μας και να μελετήσουμε τις εσωτερικές συμπεριφορές που εμφανίζονται ώστε να ενισχύσουμε την διαδικασία της θεραπείας.

Αυτό το σύστημα θεραπείας δημιουργήθηκε από τον Μάρτιν Μπρόφμαν και είναι μία σύνθεση της δυτικής ψυχολογίας και της ανατολικής φιλοσοφίας.

(The Brofman Foundation for the Advancement of Healing / www.healer.ch )

Η ανατολική φιλοσοφία βασίζεται στα τσάκρας, ενεργειακά κέντρα.

Επειδή κάθε τσάκρα σχετίζεται με συγκεκριμένα μέρη της συνείδησης , όπως και με συγκεκριμένα μέρη του σώματος, μας επιτρέπουν να διαβάσουμε το σώμα μας σαν χάρτη της εσωτερικής μας συνείδησης.

Έτσι, οι εντάσεις στο σώμα μας, ή στη ζωή μας γενικότερα, αντανακλούν τις αντίστοιχες εντάσεις στη συνείδησή μας και τα τσάκρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένα όχημα να κατανοήσουμε το κοινό πεδίο μεταξύ σώματος και νου και τις συμμετοχή τους στη θεραπεία.

Ο καθρέπτης του σώματος βασίζεται στην ιδέα ότι, τα μέρη του σώματος μας που δεν λειτουργούν καλά , καθρεπτίζουν τα μέρη της ζωής μας που δεν λειτουργούν καλά και για τα οποία υπάρχει ένταση στη συνείδηση.

Η ένταση είναι στρες και το στρες δημιουργεί συμπτώματα.

Αν επιθυμούμε να απελευθερώσουμε ένα σύμπτωμα, είναι σημαντικό να απελευθερώσουμε το στρες που δημιούργησε το σύμπτωμα, με το να φέρουμε σε αρμονία τα μέρη της ζωής μας που δεν λειτουργούν καλά.

Το σύστημα του καθρέπτη του σώματος μπορεί να μας εφοδιάσει με τα μέσα να προσδιορίσουμε τις συγκεκριμένες εντάσεις που δημιουργούν τα συγκεκριμένα συμπτώματα , όπως και τα εργαλεία που επιδιώκουν να απελευθερώσουν το σύμπτωμα.

Όταν αυτό γίνει, όταν δηλαδή επιλυθούν οι εντάσεις στην συνείδηση μας σχετικά με τι δεν λειτουργεί καλά στη ζωή μας, μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε την εσωτερική αιτία του συμπτώματος.

Έτσι είναι μετά δυνατό για το σώμα μας , όπως και για τη συνείδησή μας να επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση της ισορροπίας και για μας να επιστρέψουμε στον τρόπο του Είναι , που λειτουργεί καλύτερα για μας.

Για αυτό που αλήθεια είναι ο αληθινός εαυτός μας.

Πιστεύουμε ότι το δυναμικό υπάρχει μέσα στον καθένα μας.

Είμαστε το δυναμικό αυτό.

Και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία αυτά πολύ αποτελεσματικά.

Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε θεραπευτές.

Πιστεύουμε επίσης ότι ανεξάρτητα από την έκταση ή την σοβαρότητα του συμπτώματος, κάποιος κάπου με κάποιο τρόπο έχει θεραπευτεί.

Αν κάποιος άλλος το έχει κάνει, το δυναμικό υπάρχει για όλους μας.

Πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν.

Πιστεύουμε ότι η θεραπεία είναι το όνομα που δίνουμε στην διαδικασία που έχει την πρόθεση να επιστρέψει το άτομο στην διαδικασία της πληρότητας.

Πιστεύουμε ότι η πληρότητα είναι η φυσική μας κατάσταση και όποτε είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας ο αληθινός είμαστε ολοκληρωμένοι και πλήρεις και μέσα στην αγάπη και τη χαρά.

Η θεραπεία είναι μία έκφραση αγάπης.

Με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που όλοι ήμαστε αλήθεια, γιατί η ενότητα υπάρχει στην αποδοχή της διαφορετικότητας της έκφρασης του μεγαλείο του καθένα μας

Tης αγαπητης φιλης Δέσποινας Οικονόμου.
Συγγραφέας-Θεραπεύτρια Ενεργειακής Εναρμόνισης Μεθόδου Καθρέπτη του Σώματος και αναζητητής της χαράς της ζωής.

http://akolouthwntasthneswterikhxara.blogspot.com/






Σχετικα με τη θεμελιωδη φιλοσοφία και  τα «εργαλεία» της θεραπευτικής μεθόδου «Ο καθρέφτης του σώματος» ο Martin Brofman σε συνεντευξη του στη Κατερίνα Παλαμήδη λεει:

Βασική φιλοσοφία αυτής της μεθόδου είναι ότι τα πάντα ξεκινούν στη συνειδητότητα. Εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει τι συμβαίνει στη συνειδητότητά σου, τι επιλέγεις να σκέφτεσαι και τι επιλέγεις να νιώθεις. Αυτό έχει επίδραση στο σώμα σου και στη ζωή σου. Καθένας από εμάς έχει μία εσωτερική καθοδήγηση (τη διαίσθηση και το ένστικτό του), η οποία μας υπαγορεύει να κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι είναι σωστό και να μην κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι δεν είναι σωστό. Αυτό που σου υπαγορεύει η διαίσθησή σου είναι το βαθύτερο μήνυμα της αληθινής σου ύπαρξης και σωστό  για κάθε επίπεδο της ύπαρξής σου!
Σύμφωνα με τη μέθοδο «Body Mirror System» το σώμα «διαβάζεται» σαν χάρτης συνειδητότητας, έτσι ώστε συγκεκριμένα συμπτώματα να αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες εντάσεις στη συνειδητότητα. Υπάρχει ένας «τρόπος ύπαρξης» που συνδέεται με κάθε σύμπτωμα και δεν είναι αυτό που «είναι» ο καθένας μας, αλλά αυτά που κάνουμε. 

Εάν θέλουμε να απελευθερώσουμε το σύμπτωμα, χρειάζεται να απελευθερώσουμε τον τρόπο ύπαρξης που δημιούργησε το σύμπτωμα, και μετά να «επιστρέψουμε» στον εαυτό μας. Γιατί εάν υπάρχει ένας τρόπος ύπαρξης συνδεδεμένος με κάθε σύμπτωμα, τότε υπάρχει και τρόπος ύπαρξης που δεν συνδέεται με κανένα σύμπτωμα! Και αυτός είναι ο πραγματικός μας εαυτός! Η διαδικασία της θεραπείας είναι η διαδικασία επιστροφής στον εαυτό μας, η διαδικασία κατά την οποία γυρίζουμε «σπίτι», στον αληθινό μας εαυτό.
Στην τεχνική «Body Mirror System» εργαζόμαστε με την ενέργεια, νιώθουμε την ενέργεια, κατευθύνουμε την ενέργεια και βλέπουμε τον εαυτό μας ως ενεργειακό σύστημα, έτσι ώστε να επαναφέρουμε την ισορροπία σε ενεργειακό πεδίο, να διώξουμε τις εντάσεις από τη συνειδητότητά μας και να επιστρέψουμε στη φυσική μας κατάσταση ολοκλήρωσης!





Μερικοί άνθρωποι «δουλεύουν» με την ιδέα ότι είμαστε πλούσιοι θεοί και θεές και πως το να είσαι Θεός είναι μια μοναχική κατάσταση συνειδητότητας, γιατί δεν υπάρχει κανένας για να μιλήσεις. Έτσι, κάποιοι άνθρωποι λένε ότι ερχόμαστε εδώ μαζί, ως θεοί και θεές, για να τελειώσουμε την κατάσταση της μοναχικότητάς μας και να μάθουμε, να ανακαλύψουμε  μέρη της συνειδητότητάς μας στα οποία  διαφορετικά δεν θα είχαμε πρόσβαση. Έχουμε έρθει σε αυτή τη φυσική πλάνη της ύπαρξης. Επίσης, χρειάζεται να μάθουμε να συσχετιζόμαστε μεταξύ μας ως θεοί και θεές. 

Martin Brofman