FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Σχετικά με την έννοια «θεραπεία». Τι σημαινει τελικα? Η σχέση "θεραπείας" των ανθρώπων, με την "θεραπεία της Γης.



Σύμφωνα με την θεωρία της Γαίας του Λαβλοκ, ο πλανήτης μας είναι ένας οργανισμός και αντιδρά όπως ακριβώς ένα έμβιο ον...
Αν τα κύτταρα είναι "θεραπευμένα", θεραπεύεται ολόκληρος ο οργανισμός...!

Η εξέλιξη του υλικού περιβάλλοντος αλλά και των οργανισμών είναι στενά συνδεδεμένη σε μια αδιαίρετη διαδικασία μια ενιαίας ενότητας. Το λάθος που συνεχίζουμε να κάνουμε είναι ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη Γη και το περιβάλλον της αντικειμενικά και από κάποια απόσταση.
Τελικά, αυτό είναι αδύνατον. Δεν μπορούμε να είμαστε αποστασιοποιημένοι από τη Γη, αφού είμαστε μέρος του οργανισμού της που διαρκώς εξελίσσεται. Μπορεί να μην το σκεφτόμαστε στην καθημερινότητά μας, η γνώση όμως αυτή αποτελεί από μόνη της μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, διότι εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο είδος τοποθετείται στον πλανήτη. Εάν λοιπόν, και ο άνθρωπος έχει την δική του θέση στο πολύπλοκο σύστημα λειτουργιών της Γαίας και εάν αληθεύει ότι όλα τα συστήματά της προσπαθούν αδιάκοπα να διατηρήσουν τη συνεργασία τους μέσα από τα αντιτιθέμενα συμφέροντα τους και την ενότητά τους μέσα από τις διαφορές τους, τότε μπορούμε να φανταστούμε τις πολύπλοκες και αντιφατικές, από μία άποψη, διεργασίες που συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο και μέσα στο σώμα μας. ΄Όταν αυτές οι διεργασίες γίνουν κατανοητές από τον άνθρωπο, δεν αποκλείεται να μας δώσουν την δυνατότητα να κατακτήσουμε την υγεία του είδους μας και του πλανήτη μας.

Η Γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης και όχι ένας πλανήτης με ζωή, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε.


Δυστυχώς παρά τη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο του ανθρώπου κυρίως τους δύο τελευταίους αιώνες, δεν καταφέραμε να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας ως μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου ζωντανού οργανισμού. ΄Ίσως, λέει η περιβαλλοντολόγος Ελισάβετ Σαχτούρη, είναι άλλο πράγμα να προσέχουμε το περιβάλλον μας για να διατηρηθεί και να παραμείνει ευνοϊκό για τη ζωή και άλλο πράγμα να γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι το περιβάλλον μας όπως και εμείς οι ίδιοι αποτελεί μέρος του σώματος ενός γιγαντιαίου οργανισμού .

"Γαια, ο μυστικος πλανητης" του Λαβλοκ, εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ









Η εποχή μας είναι ένας σημαντικός σταθμός για την πνευματική μετουσίωση της Γαίας.


Ο πλανήτης Γη, στην ουσία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε (δάση, βουνά, λίμνες, θάλασσα). Είναι μια ζωντανή οντότητα που έχει -όπως και ο άνθρωπος και άλλα ενεργειακά επίπεδα. Η Γαία έχει νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό και φυσικό σώμα και όλη της η ύπαρξη προσπαθεί να ενωθεί με τα Ανώτερα επίπεδα του Εαυτού της και να εξελιχθεί.


Μαζί με την δική της πνευματική εξέλιξη, η Γαία φροντίζει και παρασύρει και τα «παιδιά» της και είναι πρόθυμη να τους μεταβιβάσει την στοργική της ενέργεια και την γνώση, βοηθώντας την ανθρωπότητα να μεταβεί σ ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης. Σ’ αυτή την προσπάθεια πνευματικής μετουσίωσης, όλες οι πνευματικές δυνάμεις συνεργάζονται και στέλνουν στην Γη την υψηλότερη ενεργειακή δόνηση, με σκοπό να βοηθήσουν και την Γαία και την ανθρωπότητα και να την υποστηρίξουν σ’αυτό το πνευματικό στάδιο εξέλιξης.


Πολλά συστήματα ενεργειακής «θεραπείας» έχουν έρθει στο φως, μέσω channeling από τα ανώτερα επίπεδα των πνευματικών δασκάλων του Φωτός. Συστήματα τα οποία ήταν από τα πολύ παλιά χρόνια γνωστά στους ανθρώπους (Ατλαντίδα, Λεμουρία, Αίγυπτος, Αρχαία Ελλάδα κλπ). Αύτή η χαμένη γνώση έπρεπε να αφυπνισθεί και να αναδυθεί από την λήθη και οι πνευματικοί δάσκαλοι θεωρούν ότι τώρα, που η ανθρωπότητα βρίσκεται σ’ αυτό το εξελικτικό στάδιο, είναι η πιο κατάλληλη εποχή.


Όλα αυτά τα συστήματα ενεργειακής θεραπείας έχουν σαν ένα και μοναδικό σκοπό, να υποστηρίξουν την πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων, βοηθώντας τους να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση τον πλανήτη μας και όχι να τους μπερδέψουν και να τους αποπροσανατολίσουν, σχετικά με την έννοια «θεραπεία».


Πολλοί πιστεύουν ότι η έννοια «θεραπεία» έχει να κάνει μόνο με το φυσικό τους σώμα και εργαζόμενοι με όλα αυτά τα «θεραπευτικά συστήματα», επικεντρώθηκαν μόνο στο φυσικό επίπεδο. ΄Όμως τα οφέλη από τις ευεργετικές αυτές θεραπευτικές ενέργειες πρέπει στην ουσία να καταλήξουν στο φυσικό σώμα, αφού όμως έχει προηγηθεί η θεραπεία στα υπόλοιπα σώματα (νοητικό, συναισθηματικό).


Θεραπεία, με την πνευματική έννοια, σημαίνει καθαρίζω τον εαυτό μου από αρνητικά πρότυπα, σκέψεις και συναισθήματα και εκδηλώνω την αλήθεια της ουσίας της ύπαρξης μου. Θεραπεία σημαίνει επίσης ότι επιτρέπω στον Ανώτερο Εαυτό μου να μου παρέχει την καθοδήγηση που χρειάζομαι και μέσα από μένα να γειώνονται οι ενέργειές του που είναι ΑΓΑΠΗ και ΦΩΣ, εδώ στην 3η διάσταση, στο φυσικό επίπεδο.


Κάθε φορά που γειώνουμε τις ανώτερες ενέργειες του Εαυτού μας, θεραπεύουμε και ένα κομμάτι του φυσικού κόσμου, την Γη μας και ότι ζει και υπάρχει πάνω της.

Μ’ αυτήν την έννοια της θεραπείας λοιπόν, η κάθε μορφη ενεργειακης θεραπειας, όπως π.χ. το Ρέικι, θεραπεύει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, για να είναι υγιής η ολότητά μας. Γιατί οι καθαρές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα, δίνουν την απαραίτητη ισορροπία στην ψυχή μας για να διεκδικήσει την γαλήνη, την ευεξία και τελικα την υγεία για το όχημά της, δηλαδή το φυσικο σωμα.


Συνοψίζοντας ,


η θεραπεία αποσκοπεί στην επαναφορά της ολότητας του ανθρώπου σε Ισορροπία. Αυτή η ολότητα εμπεριέχει το υλικό σώμα, το συναισθηματικό, το νοητικό κλπ.
Και Ισορροπία είναι η ισότιμη συν-ύπαρξη και συν-εργασία του σώματος, του συναισθήματος, της σκέψης, της ψυχής και της ενέργειας, ως επί μέρους μέρη της ολότητας του ανθρώπου.


Θεραπεία λοιπόν είναι οτιδήποτε αποσκοπεί στην επαναφορά της Ισορροπίας των εκάστοτε μερών που απαρτίζουν την ολότητα του ανθρώπου, όπως αυτή ορίζεται από τις εκάστοτε αντιλήψεις αυτου.


πηγη: Reiki center forum